Najnovije vesti

OPSADNO STANJE U SPLITU: Potera za vozačem crnog golfa koji je automobilom pokosio policajca (20) i teško ga povredio!
Foto: Printscreen Twitter

odjekuju sirene

OPSADNO STANJE U SPLITU: Potera za vozačem crnog golfa koji je automobilom pokosio policajca (20) i teško ga povredio!

Hrvatska

Mladi policajac (20) teško je povređen kada je na njega u Splitu automobilom naleteo Ivan Božić (29), a potom pobegao. I dalje traje potraga za napadačem, delovi Solina, Klisa i Dugopolja su blokirani. Splitom odjekuju sirene.

Policija je dobila dojavu da je Božić bio u krugu splitske bolnice.

Teško povređeni 20-godišnji policajac nalazi se i dalje na Jedinici intenzivnog lečenja KBC-a Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna Dalmacija. On je pri svesti, komunikativan je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične.

Policajac je zadobio frakturu rebara sa frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom (pleuralni izliv uz prisustvo vazduha) nakon što je na njega automobilom naleteo 29-godišnji Ivan Božić, za kojem se intenzivno traga.

Prekršaj, hrvatski MUP
foto: Printscreen Twitter

Odmah po prijemu u bolnicu, policajcu je drenirana desna strana grudi i kako se saznaje policajac je u trenutku pisanja teksta disao spontano, bez mehaničke potpore (respirator) i kardiocirkulacijski je bio stabilan.

Prema nezvaničnoj informaciji, teško povređeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procena da je vozač "golfa" vozio brzinom od najmanje 70 kilometara na sat i kako uopšte nije pokušao da stane, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobegao.

Stigla dojava da je napadač u bolnici

Čitaoci Jutarnjeg lista javljaju da je faktički ceo Solin blokiran, a potraga se sigurno neće okončati dok se osumnjičeni Božić ne privede, a tako nešto najavio je i ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Policija je, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, dobila i dojavu da se napadač nalazi u splitskoj bolnici. Građani javljaju da su Firule pune "obične" i specijalne policije. Neki izvori navode da je Božić bio u krugu bolnice, ali zvanične potvrde nema.

I Splitom i Solinom odjekuju sirene, policija svaku dojavu proverava.

Božinović: Ovo je pokušaj ubistva

Ministar Božinović izjavio je da obaranje splitskog policajca automobilom ima obeležja pokušaja teškog ubistva.

Prekršaj, hrvatski MUP
foto: Printscreen Twitter

Božinović je za Hinu rekao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja.

Splitska policija u sredu poslepodne je izvestila da je identifikovala vozača koji je tokom noći u centru grada automobilom oborio mladog saobraćajnog policajca.

Teško povređeni policajac pripravnik, povređen je kada je pokušao da zaustavi crni "folksvagen golf" čiji je vozač, umesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne povrede.

Debeo dosije napadača

Ivan Božić iz Solina od ranije je poznat policiji.

Kako piše Slobodna Dalmacija, on je pravosnažno osuđen u avgustu 2018. godine zbog oštećenja tuđe stvari na kaznu zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine, a ima i presudu na identičnu kaznu od decembra 2020. godine i to zbog teške krađe.

Prekršaj, hrvatski MUP
foto: Printscreen Twitter

ODO u Splitu ga je optužio i za krađu staklenih boca. Traže 10 meseci bezuslovnog zatvora, a terete ga da je u februaru i mart ove godine u Solinu u 11 navrata iz skladišta jednog trgovačkog društva ukrao prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića zajedno s gajbama. Procenjuje se da je firmu oštetio za 19.000 kuna.

Krao staklene boce

Tereti ga se i da je 25. april 2022. godine oko pet sati ujutro u Solinu ušao u vatrogasni dom, provalio u automat s pićem i grickalicama te iz njega uzeo 640 kuna. Tereti ga se i da je sredinom jula ove godine u Dugopolju iz skladišta Studenca ukrao prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića. Prvi je put uzeo 13 plastičnih gajbi oštetivši Studenac za 821 kunu, a drugi je put odneo sedam gajbi izazvavši štetu od 442 kune, piše Slobodna Dalmacija.

I tu nije bio kraj: 26. jula ove godine je, piše Slobodna, uhvaćen s 2,3 grama marihuane.

Kurir.rs/Jutarnji list/Slobodna Dalmacija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja