SA RAČUNA FIRMI PODIGLI NAJMANJE 847.000 EVRA: Velika akcija policije u Hrvatskoj, za sada UHAPŠENE četiri osobe
Foto: Shutterstock, Ilustracija

SA RAČUNA FIRMI PODIGLI NAJMANJE 847.000 EVRA: Velika akcija policije u Hrvatskoj, za sada UHAPŠENE četiri osobe

Hrvatska -

Nakon višemesečnog kriminalističkog istraživanja u Hrvatskoj su uhapšena četvorica osumnjičenih da su u poslednje tri godine na području Bjelovara sa žiro računa šest firmi preko bankomata i u banci podigli više od 847.000 evra, koje su zadržali za sebe.

Iz bjelovarsko-bilogorske policijske uprave saopštili su da su nakon istrage šestoricu s područja Bjelovara osumnjičili za više krivičnih dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, kao i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je da su od 2019. do decembra ove godine sa žiro računa šest firmi podizali novac sa bankomata i na šalteru banke, koji nisu koristili za potrebe tih preduzeća, nego su ga zadržali za sebe, prenosi 24sata.hr.

Isto tako, njihov novac ostvaren prometom putem fiskalnih računa, oni nisu polagali na poslovne račune, nego su ga takođe zadržavali za sebe, a nisu ni uredno vodili poslovne knjige iako im je bila dostupna poslovna dokumentacija tih kompanija.

Zasad je istragom utvrđeno da su osumnjičeni starosti od 38, 31, 29, 28, 23 i 21 godine oštetili pomenute firme za najmanje 847.364 evra, što je i iznos kojim su sebi pribavili znatnu nepripadajuću imovinsku korist.

Tokom istrage ispitano je više osoba, njihovih automobila i prostora koje koriste, pri čemu je pronađena razna poslovna dokumentacija, pečati oštećenih preduzeća, mobilni telefoni, novac i nelegalno oružje.

Protiv svih šest osumnjičenih osoba podneta je krivična prijava, dok su četiri uhapšene.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track