OPŠTA DRAMA U ZAGORJU, PACIJENT NASRNUO NA RADNIKE HITNE POMOĆI: Pretio im da će da ih POBIJE, govorio kako ima pištolj
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

OPŠTA DRAMA U ZAGORJU, PACIJENT NASRNUO NA RADNIKE HITNE POMOĆI: Pretio im da će da ih POBIJE, govorio kako ima pištolj

Hrvatska -

Muškarac (44) napao je doktora, vozača i medicinsku sestru, dok je primao medicinsku pomoć tročlanog tima radnika Hitne pomoći u svojoj porodičnoj kući u Zagorju.

Ujedno im je pretio i smrću govoreći im kako ima pištolj. Nemile scene i pretnje koje požrtvovni radnici Hitne nikako ne zaslužuju, odvijale su se 23. novembra ove godine oko 15.30 sati u domu osumnjičenog 44-godišnjaka koji je na kraju završio u rukama policije.

On je na kraju prijavljen zbog upotrebe prisile prema zdravstvenom radniku kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Prema optužnici, 44-godišnjak je prilikom primanja medicinske pomoći bio itekako svestan da pred sobom ima zdravstvene radnike. S ciljem da ih onemogući u pružanju pomoći i kako bi ih zaplašio, prvo je zatvorenom šakom pokušao da udari vozača koji se sagnuo i izbegao udarac, a potom i lekara koji je takođe uspeo da izbegne udarac, piše Jutarnji list.

Tu se, međutim, nije zaustavio nego je celom timu naglasio kako ima pištolj kojim će ih sve poubijati. Time ih je sprečio u obavljanju zdravstvene pomoći zbog čega su prestravljeni viđenim bili primorani da traže intervenciju policije.

Zlatarsko tužilaštvo muškarca takođe tereti i da je od neutvrđenog dana pa sve do 23. novembra 2022. godine, znajući da je izrada i posedovanje vatrenog oružja građanima zabranjeno, u svojoj kući prepravio plinski pištolj u oružje kategorije "A" odnosno u zabranjeno oružje tako što je na plinskom pištolju neovlašćeno probušio i skratio cev i tako napravio malokalibarski pištolj.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track