DEČAKU (9) IZ ZAGREBA PETARDA EKSPLODIRALA U RUCI: Ostao bez četiri prsta, oštećeni mu i disajni putevi U SEKUNDI OSTAO INVALID
Foto: Shutterstock

STRAŠNO

DEČAKU (9) IZ ZAGREBA PETARDA EKSPLODIRALA U RUCI: Ostao bez četiri prsta, oštećeni mu i disajni putevi U SEKUNDI OSTAO INVALID

Hrvatska -

Nakon što je petarda juče uveče u Zagrebu eksplodirala u ruci devetogodišnjaku, ostao je bez svih prstiju na levoj ruci osim palca. Naime, kako saznajemo u KBC-u Zagreb, hirurzi, anesteziolozi i pedijatri su u šestosatnoj operaciji pokušali da spasu šaku žrtvi, ali su četiri prsta potpuno uništena i svi napori lekara su propali.

Kako saznajemo od zamenika direktora KBC-a Zagreb dr Milivoja Novaka, dete se trenutno nalazi na lečenju na pedijatrijskoj jedinici intenzivne nege. I dalje je intubiran, jer su mu osim šake oštećeni i disajni putevi. Naime, dim se ugušio, pa je bilo problema prilikom umetanja cevi pre operacije.

Navodno, dečak je u ruci držao petardu dugu deset centimetara i debelu tri inča, uspeo je da je zapali šibicama, što je izazvalo snažnu eksploziju i zadobilo teške povrede. Lekari ističu da je dete u sekundi postalo invalid, a da će lečenje biti dugo i teško. Najverovatnije će za nekoliko godina pokušati da mu transplantiraju jedan prst na nozi kako bi bar imao „hvat“ u levoj ruci.

Ovaj slučaj je odlična opomena roditeljima da sve eksplozivne naprave drže što dalje od dece, jer u ovim predprazničnim danima ovakvi udesi, nažalost, nisu retkost.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track