TEŽAK BLAM LOKALNIH VLASTI U KLISU: Na tvrđavu staru preko hiljadu i po godina postavili PVC stolariju
Foto: Printscreen YT

NESTRUČNO

TEŽAK BLAM LOKALNIH VLASTI U KLISU: Na tvrđavu staru preko hiljadu i po godina postavili PVC stolariju

Hrvatska -

Otkriveno je da su na kliskoj tvrđavi, koja je zaštićeno kulturno dobro i pominje se od kraja rimskog doba, postavljena PVC stolarija.

Načelnik opštine Klis je HDZ-ov Jakov Vetma, koji se oglasio na Fejsbuku i rekao da je to njegova sramota i da ništa ne zna dok to nije objavljeno na Fejsbuku.

Vetma je prozvao i konzervatore koji su veoma strogi kada je reč o renoviranju kuća, ali im je ovo nekako promaklo.

"Sramota, ali da nije bilo postova na Fejsbuku, ne bih ni znao za ove nakaradne prozore. U suštini, odmah se skidaju, ružni su, nedostojni prostora i neprikladni. Ne znam. kome je nedostajao taj detalj pri uređenju trećeg zida, dizajneru, konzervatorima, nama, ali znam ko to neće moći da demontira“, rekao je on.

Zatim je dodao: „Što se tiče tvrđave i centra Klisa uopšte i daljeg razvoja: odmah posle Nove godine organizovaću tribinu, pa pozivam sve zvanice, lokalpatriote, ljubitelje baštine i svog mesta da dođu i kažu sve primedbe koje imaju, ali da u isto vreme čuju neke odgovore i informacije koje možda ne znaju. Javiću kada i gde."

Javili su mu se i mnogi razočarani: „Nadam se da neće biti prozora na puškama.

„Niko ne kaže da vi to lično nadgledate, ali da takav projekat ide preko konzervatora, a zvanični nadzor ga ne vidi...ali, super je što će se brzo demontirati i uraditi kako treba, a vaša ideja Javna tribina je sjajna. Nadam se da ću moći da prisustvujem“, rekao je jedan čovek.

Neki su ukazivali i na druge probleme: „A uklanjanje telekomunikacionih antena sa tvrđave je više bol na oku.

(Kurir.rs/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track