AIRSOFT PIŠTOLJEM NEDELJAMA OPERISAO PO POŠTAMA I PUMPAMA: Uporni lopov iz Zagreba konačno dolijao, imao razrađen SISTEM PLJAČKE
Foto: Shutterstock

pao policajcima pod ruke

AIRSOFT PIŠTOLJEM NEDELJAMA OPERISAO PO POŠTAMA I PUMPAMA: Uporni lopov iz Zagreba konačno dolijao, imao razrađen SISTEM PLJAČKE

Hrvatska -

Zagrebačkim policajcima u ruke je napokon "pao" 46-godišnjak koji je od 27. novembra prošle godine, pa do 6. januara ove godine, pljačkao pošte i benzinske pumpe u Zagrebu.

Opsežno kriminalističko istraživanje dovršeno je zaključkom da se muškarca sumnjiči za najmanje sedam razbojništava, a u njima je ukupno stekao plen od oko 6.320 evra, prenosi Jutarnji list.

Imao je uvek gotovo isti "modus operandi". Do mesta zločina dolazio bi peške, pa bi pomno pratio situaciju. Čekao je da stranke izađu iz objekta, a onda bi se bacio u akciju.

Nakon što bi zaposleni sami ostali u prostorijama, osumnjičeni, s navučenom kapuljačom ili kačketom im je prvo verbalno zapretio da bi nakon kraće verbalne komunikacije zaposlenima zapretio i pištoljem za koji su policijski službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se radilo o „airsoft“ pištolju.

S obzirom na to da je zaposlenima pretio i pištoljem koji samo u dva slučaja nije pokazao tokom počinjenja dela, iako im je rekao da je naoružan, oni bi mu u strahu za sopstveni život predali novac koji bi on spremio u plastičnu vrećicu i potom u ruksak koje je donosio sa sobom.

Prvu pljačku počinio je 27. novembra oko 9.40 sati, na području Medveščaka, Ksaverskoj cesti, u benzinskoj pumpi. Nekoliko dana kasnije, takođe na Medvešćaku, upao je u poslovnicu pošte i zapretio zaposlenici koja mu je predala nekoliko hiljada kuna. S narednom pljačkom pričekao je dvadesetak dana, a zatim se zaputio na Trnje, gdje je na isti način opljačkao benzinsku pumpu.

Dan pre Silvestrova opet mu je "zatrebalo", pa je opljačkao poštu u centru, u Novoj Vesi. Istog dana, oko 21 sat, otišao je do benzinske postajae u Držićevoj na Trnju te i tamo opljačkao benzinsku.Na novi zločin odlučio se 5. januara kada je opljačkao benzinsku pumpu, opet na području Medveščaka, a već dan kasnije benzinsku na Trnju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 46-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a krivičnu prijavu podneli su Opštinskom kaznenom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track