16 UDESA SA 22 VOZILA! Devet lančanih na 200 metara kod Nove Gradište, poginuo državljanin BiH, dva vozača iz Srbije pod istragom!
Foto: Printscreen YT

Novo saopštenje policije

16 UDESA SA 22 VOZILA! Devet lančanih na 200 metara kod Nove Gradište, poginuo državljanin BiH, dva vozača iz Srbije pod istragom!

Hrvatska -

Hrvatska policija izdala je novo saopštenje o seriji saobraćajnih nesreća koje su se juče popodne dogodile na auto - putu A3 kod Nove Gradiške.

Ukupno se dogodilo devet udesa, od kojih dve saobraćajne nesreće sa povređenim osobama, i sedam saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom. Učestvovalo je 22 vozila, od kojih je sedam teretnih, 14 ličnih automobila i jedan autobus sa 14 putnika. Nijedan putnik u autobusu nije povređen.

Jedna osoba je stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba povređeno (od toga dve osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

Saobraćaj je tokom trajanja uviđaja bio zatvoren na deonici autoputa A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smeru Lipovca, pa pušten jutros u 7.25 sati.

Šestoro vozača dobili kazne

- U periodu od 18.18 do 18.30 dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, zbog nedržanja potrebnog odstojanja prilikom kretanja iza drugog vozila i neprilagođene brzine, zbog čega je došlo do sudara vozila. Policijski službenici su u vezi spomenutih saobraćajnih nesreća vozačima starosti od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 izdali prekršajne naloge, odnosno naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja - piše policija.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 18.26 sati, a u kojoj su učestvovala 4 vozila (jedan teretni automobil i tri lična automobila), dve osobe starosti od 37 su lakše povređene i zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški. Policija je 58-godišnjaku i 73-godišnjakinji izdala prekršajne naloge.

Muškarac poginuo u sudaru pet vozila i kamiona

- Dalje, u vezi saobraćajne nesreće koja se dogodila u 18.34 časova, četiri vozača u starosti od 49, 56, 41 i 40, koji su se kretali jedan iza drugoga, te nisu prilagodili brzine kretanja svojih vozila, odnosno držali potreban razmak kada se kreću iza drugog vozila, usled čega je došlo do sudara pet vozila (dva teretna automobila i tri osobna automobila), kao i udara u teretni automobil (RH r.o.), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak - piše policija.

U ovoj saobraćajnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su povređene dve osobe, dok je lakše povređeno sedam.

Vozač automobila iz Srbije

Policija istražuje vozača kamiona i automobila iz Srbije

- Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih i registracijskih oznaka i dvojicom vozača ličnih automobila (SRB nacionalnih oznaka) koji imaju 56 i 41 godinu, a nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom tužilaštvu - piše u saopštenju.

U 18.45 sati, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća, usled koje je 41-godišnjak upravljajući ličnim automobilom (BiH registracijskih oznaka) udario u lični automobil slavonsko-brodskih registracijskih tablica kojim je upravljao 38-godišnjak koji je potom udario u teretni automobil (BG) koji je bio zaustavljen i oštećen u saobraćajnoj nesreći. Nijedan vozač nije se držao propisanog odstojanja.

Nije bilo povređenih osoba, a vozači su prekršajno sankcionisani.

(Kurir.rs, Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track