ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO IZ VUKOVARA: Vašington i NATO pakt preko Ukrajine vode rat sa Rusijom! Završiće se kao u Avganistanu
Foto: Printscreen/Twitter

napad

ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO IZ VUKOVARA: Vašington i NATO pakt preko Ukrajine vode rat sa Rusijom! Završiće se kao u Avganistanu

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović u razgovoru s novinarima u Vukovaru ponovo se osvrnuo na situaciju u Ukrajini i optužio Sjedinjene Američke Države i NATO da vode proxy rat protiv Rusije.

Između ostalog, Milanović je komentarisao intervju premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je govorio o obuci ukrajinskih vojnika i poručio kako Hrvatska ne bi sebi trebala dozvoliti da radi ono što joj nameću velike sile.

"Vašington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, onda to završava kao u Avganistanu", poručio je hrvatski predsednik.

Naglasio je kako Hrvatska ne sme biti američki rob.

"Plan ne može biti da se skloni Putin. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo s tim ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Šta bismo trebali biti? Američki robovi?", rekao je Milanović.

Kurir.rs/Klix,ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja