ZDRAVKO MAMIĆ PRODAO SVOJU LUKSUZNU VILU: Otkriveno šta je uradio sa milionima i ko je NOVI VLASNIK raskošne nekretnine
Foto: AP

ZDRAVKO MAMIĆ PRODAO SVOJU LUKSUZNU VILU: Otkriveno šta je uradio sa milionima i ko je NOVI VLASNIK raskošne nekretnine

Hrvatska -

Zdravko Mamić krajem prošle godine prodao je porodičnu vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 miliona evra i time podmirio svoj dug preduzetniku Renatu Koraću od 44,5 miliona kuna, koje je pozjamio kako bi državi platio potraživanje.

Vilu je kupila Linda Ćorić, supruga tajanstvenog preduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport, i to za 6 miliona evra, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom krajem novembra prošle godine, piše Jutarnji list.

A ko su novi vlasnici vile?

Danko Ćorić, osnivač SuperSporta, slovi za jednog od najimućnijih Hrvata i najtajanstvenijih preduzetnika.

Ćorić je poreklom iz Širokog Brijega, a milione je zaradio na prodaji lanca kladionica, koje je potom sa suprugom odlučio investirati, među ostalim i u zagrebačke nekretnine. Za 135 miliona kuna letos je od Josipa Kordića kupio jednu od lepših vila na Tuškancu, a preuzeo je i dubrovački hotel Maestral.

Nekadašnja Kordićeva vila koju su Ćorići kupili nalazi se na Tuškancu 100, a radi se o imanju od 33.247 kvadratnih metara s dve kuće, garažom, stambenom zgradom sa garažom, spremištem za poljoprivrednu mehanizaciju, gostinskom kućom i teniskim igralištem. Vila je zaštićeni spomenik kulture. Kao njena vlasnica navedena je Ćorićeva supruga.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track