HRVAT (61) GODINU DANA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO KOLEGINICU IZ STARAČKOG DOMA: Iz dana u dan napadi postajali SVE ŽEŠĆI
Foto: Shutterstock

priznao krivicu

HRVAT (61) GODINU DANA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO KOLEGINICU IZ STARAČKOG DOMA: Iz dana u dan napadi postajali SVE ŽEŠĆI

Hrvatska -

Muškarac iz Hrvatske Ivica R. (61) godinu dana zlostavljao koleginicu u staračkom domu u Minhenu. Kako prenose nemački mediji, muškarac je priznao krivicu i osuđen je na dve godine uslovne kazne, prenosi Feniks.

Milana P. (ime promenjeno) radila je kao spremačica u staračkom domu u okrugu Minhen, gde je dugo godina radio i Ivica R. i gde je bio veoma cenjen i na dobrom glasu.

Trpela je njegove seksualne napade više od godinu dana pre nego što je smogla hrabrosti da se obrati upravi doma i policiji. Pred sudom je 61-godišnjak priznao oko 200 krivičnih dela – i izvukao se uslovno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Naime, porota je odlučila da ne izrekne zatvorsku kaznu, jer je optuženi priznao zločine. Ivica R. treba da plati ženi 3.000 evra za nadoknadu štete - a najavio je da posle suđenja želi da se vrati u rodnu Hrvatsku.

Sve je počelo sasvim bezazleno, kako je kasnije policiji ispričala Milana P., koja je u leto 2021. godine započela novi posao u staračkom domu, a sa njom je počeo da razgovara Ivica R. Vremenom je počeo da je dodiruje.

„Ženu je obično napadao između 9 i 9.30 časova, kada je bila primopredaja smena u odeljenju, a kolege su bile zauzete.

Odabrao je i sobe koje su bile na četvrtom spratu, gde se nije čuo vrisak. Uglavnom u prostorijama u kojima su bile smeštene osobe sa demencijom, gurnuo je ženu u kupatilo, zatvorio vrata i postao nasilan.

Znala je da tu ne može da očekuje pomoć“, rekao je policajac na sudu.

Zamolio je koleginicu za oralni seks, napao je s leđa, pa čak i prolio tečnost za čišćenje po njenoj odeći.

Njegovi napadi postajali su sve žešći, a ona ga je uvek odgurivala od sebe. Istražitelj kaže da je Milana P. imala osećaj da je u bezizlaznoj situaciji, tim pre što je Ivičin tadašnji partner takođe radio u domu.

„Nisam nasilna osoba“, rekao je Ivica R. pre nego što se po savetu advokata izvinio žrtvi, piše Feniks.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja