"NOSILA SAM MU HRANU DA IZDRŽI TUGU": Meštani ogorčeni nakon saznanja da je Anđelko SVIREPO UBIO brata Željka i telo sakrio u šumi
Foto: Nestali.gov.hr, Shutterstock, Ilustracija

"NOSILA SAM MU HRANU DA IZDRŽI TUGU": Meštani ogorčeni nakon saznanja da je Anđelko SVIREPO UBIO brata Željka i telo sakrio u šumi

Hrvatska -

Kad je 6. oktobra 2020. godine besramno prijavljivao policiji nestanak svoga brata Željka Šlibara (51), teško bolesnog i slabo pokretnog čoveka s posebnim potrebama iz Kutine, Anđelko Šlibar (56) bio je uveren da se mračna tajna, koju je tada čuvao, nikada neće saznati. No, s odmakom od dve godine i tri meseca, sisački kriminalisti razrešili su svirepo ubistvo.

Delove tela i odeće nestalog muškarca, policajci su pronašli još u martu odbačene u šumi u blizini mesta stanovanja, a iscrpno veštačenje pronađenog materijala otkrilo je identitet osobe kao i da je ubijena u vlastitoj kući. Stoga, Anđelku Šlibaru zbog teškog ubistva brata preti do 40 godina zatvora.

I susedima i policiji bile su čudne okolnosti nestanka s obzirom da je Željko, kako su rekli, bio zavisan o tuđoj brizi i pomoći te da ne bi bio u stanju otići igde sam a da mu neko ne asistira, piše Jutarnji.hr.

Bilo je dovoljno policiji da posumnjaju u verziju klasičnog nestanka, a potvrdio je to i Igor Pasanec, voditelj krim-policije koji se ujedno zahvalio na podršci građanima i pripadnicima HGSS-a koji su sudjelovali u potrazi.

Željko Šlibar
foto: Nestali.gov.hr

- Sve do zadnjeg trenutka, zapravo sve dok danas u medijima nismo videli da se na Anđelka sumnja, nismo želeli verovati u te lovačke priče. Ipak je on o njemu brinuo i verujte da nije to lagan posao brinuti o bratu koji je u tako teškoj zdravstvenoj situaciji bio. Nemojte me više ništa pitati. Tužno. Pretužno da brat na brata digne ruku i onda još glumi po mestu, kuka, tuguje. Osećam se u najmanju ruku izigrano. Nosila sam Anđelku hranu nedeljama, da izdrži tugu, tešila ga da će se brat vratiti, tražili smo Željka svaki slobodan trenutak po gradu. I onda sad ovo. Bez reči sam - rekla je kratko jedna komšinica Šlibarovih.

Inače, Anđelku Šlibaru, osobi bez zanimanja sa završenom osnovnom školom koji živi od 800 kuna socijalne pomoći, ovo nije prvi puta da ima posla s policijom i pravosuđem. Mesec dana pre nego je, prema sumnjama istražitelja svoga brata odbacio u šumi, počeo je po Kutini preprodavati duvan bez nadzornih markica. Njegov duvanski biznis u kojem je za 50 kuna trgovao vrećicama sa 250 grama duvana, potrajao je do 16. septembra 2021. kada ga je policija uhapsila, a sisački sud osudio zbog nedozvoljene trgovine.

- Nisam nikome prodavao duvan. Niti imam novca da ga kupujem, a to što sam imao kod sebe, kupio sam na tržnici za vlastite potrebe. A ta žena kojoj sam dao duvan, tražila me. Inače, carini sam za duvan na kraju morao platiti 730 kuna – branio se prošle godine na sudu Šlibar. No sud mu nije poverovao s obzirom da je svedok posvedočila da godinu dana od njega kupuje duvan za 100 kuna mesečno.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track