HRVATSKA POLICIJA JURILA ITALIJANSKI BROD OKO MLJETA: Uhvaćeni u ileglanom ribolovu! Pokušali da pobegnu
Foto: Steve Taylor ARPS / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock

obavljen pregled broda

HRVATSKA POLICIJA JURILA ITALIJANSKI BROD OKO MLJETA: Uhvaćeni u ileglanom ribolovu! Pokušali da pobegnu

Hrvatska -

Italijanski ribarski brod "Oronzo C" uhvaćen je u petak kako je ilegalno lovio u hrvatskim vodama južno od Mljeta, a nakon jednočasovne potere posada je uhapšena i posle okončanja prekršajnog postupka protiv kapetana isplovila u međunarodne vode.

Brod je plovio brzinom od 2,2 čvora, što je prema podacima hrvatske policije ukazivalo ilegalni ribolov u hrvatskim vodama. Hrvatska policija je preko radio veze izdala naređenje kapetanu italijanskog broda da stane.

Kapetan ribarskog plovila se oglušio o naređenje i nastavio plovidbu u pravcu međunarodnih voda, pa je počela potera koja je okončana u petak popodne u 17.35 sati, navodi dubrovačko-neretvanska policija.

Ribarski čamac je oko 21.15 odvezen u dubrovačku luku, gde su policajci, u prisustvu inspektora za ribarstvo Uprave za ribarstvo, izvršili pregled plovila. Utvrđeno je da se na ribarskom brodu kao članovi posade nalaze tri državljana Italije, od kojih je jedan kapetan i još četiri državljana Indonezije.

Zbog osnovane sumnje na povredu Zakona o morskom ribarstvu, protiv kapetana italijanskog ribarskog broda u petak je pred Opštinskim sudom u Dubrovniku vođen prekršajni postupak, nakon čega je ribarski brod isplovio u međunarodne vode.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track