KRK SE NE SMIRUJE: Zabeleženo još 10 naknadnih zemljotresa! Najjači 2,7 po Rihteru!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

obustavljena nastava na ostrvu

KRK SE NE SMIRUJE: Zabeleženo još 10 naknadnih zemljotresa! Najjači 2,7 po Rihteru!

Hrvatska -

Nakon što je juče jak zemljotres magnitude 4.8 prema Richteru pogodio ostrvo Krk, zbog opreza u osnovnim školama na tom ostrvu danas nema nastave.

U poslednjih desetak časova zabeleženo je desetak zemljotresa koji su bili magnitude između 2 i 3 ili nešto slabiji, rekao je jutros za HTV seizmolog Krešimir Kuk. Najjači potres zabeležen je u 3:17, magnitude 2.7 prema Rihteru.

"Mi smo formirali nekoliko ekipa koje će danas i sutra biti prvo na užem, a potom i širem epicentralnom području. Postavljamo instrumente, gušću mrežu, kako bismo prikupili svu seizmičku aktivnost. Jedna ekipa će makroseizmički istraživaće kako se glavni zemljotres manifestirao na širem području", pojasnio je Kuk.

Preliminarni podaci o potresu kod Baške na Krku

U četvrtak 16. februara u 10:47 u blizini mesta Baška na ostrvu Krku dogodio se jak zemljotres procenjenog intenziteta u epicentru VI °EMS (Evropska makroseizmička lestvica) koji se osetio na širem području Kvarnera, Istre i riječkog zaleđa, jugozapadne Slovenije, južnoj Austriji, južnoj Nemačkoj, južnoj Mađarskoj, i u Bosni i Hercegovini do Banje Luke, Zenice i Sarajeva, kao i u Italiji. Lokalna magnituda iznosila je 4.8, a žarište mu je bilo plitko na dubini između 8 i 10 km.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track