PODVIG ZAGREBAČKIH POLICAJACA: Izašli u uobičajenu patrolu, a onda je USLEDILA DRAMA - trudnica nije mogla do bolnice
Foto: Shutterstock

porođaj izvršen na licu mesta

PODVIG ZAGREBAČKIH POLICAJACA: Izašli u uobičajenu patrolu, a onda je USLEDILA DRAMA - trudnica nije mogla do bolnice

Hrvatska -

U nedelju ujutro policijski službenici u patroli izlaskom na teren nisu ni slutili da će im ova smena biti jedna od lepših priča koje je Policijska uprava zagrebačka imala, navodi "Večernji list".

Prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema centru prestonice videli su čoveka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Kad su stali, saznali su da se njegova komšinica porađa, piše "Večernji list". Odmah su ušli u dvorište kuće gde su zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu sa vidno jakim trudovima.

"Žena mi se porađa! Pomozite, gužva je na putu", vikao je Perica iz auta: Policajci su znali šta im je činiti i samo devet minuta kasnije rodila se Sofija

- U kojem ste mesecu trudnoće? - pitao je policijski službenik Sandi, na što je mu je majka odgovorila da je u 35. nedelji.

Hrvatska policija, žena sa bebom
foto: Shutterstock

Porod je krenuo i nije bilo vremena za čekanje. Pomogli su ženi da uđe u dom, polegli je i uskoro se u rukama Sandija smestila mala devojčica, kojoj je policijski službenik uspešno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata i odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.

Do dolaska hitne medicinske pomoći, najljepši poklon roditelja i čudo tog dana za policiju Zagreba, smestilo se bezbedno u naručju njihovog službenika. I u ovom slučaju je presudan bio timski rad. Policijske službenice su bile prava podrška u pravo vreme za majku.

- Ovaj događaj pokazuje svu plemenitost policijskog posla te ovim putem i Policijska uprava zagrebačka čestita srećnim novim roditeljima na prekrasnoj devojčici koja će zauvek biti upisana u lepšu stranicu Policijske uprave zagrebačke - poručili su iz policije.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track