MISTERIJA NA NAJPROMETNIJEM ZAGREBAČKOM BULEVARU: Nestala 84 stabla lipe, policija na terenu! Građani imaju TRI TEORIJE o slučaju
Foto: Printscreen

velika materijalna šteta

MISTERIJA NA NAJPROMETNIJEM ZAGREBAČKOM BULEVARU: Nestala 84 stabla lipe, policija na terenu! Građani imaju TRI TEORIJE o slučaju

Hrvatska -

Pre skoro pet godina započelo je uređivanje okoline Ljubljanske avenije na kojoj su posađena stabla lipe, a ove godine građani su primetili da nešto nedostaje u drvoredu uz cestu. Neko je posekao 84 stabla lipe i s njima misteriozno nestao, slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj stanici, a na teren je izašla i kriminalistička policija.

Građani, oni koji se sećaju da su tamo ikad bila stabla, kažu da su stabla bila osušena i neodržavana pa nisu odmah primetili da su posečena. Drugi pak sumnjaju da je Grad nekako uvučen u celu priču i da su oni preko noći "sredili situaciju", dok su treći uvereni da su stabla nestajala jedna za drugim da ljudi ne primete.

Ono što sa sigurnošću znamo je da je Grad upoznat s celom situacijom i da su o događaju obavestili policiju. S obzirom na to da se radi o velikoj materijalnoj šteti, sad je sve u rukama kriminalističke policije.

- Nadležni komunalni redar i voditelj ispostave Zrinjevac obavili su uviđaj na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrđeno da je nepoznati počinilac posekao 84 stabla lipe. S obzirom na veliku materijalnu štetu, incident je prijavljen nadležnoj policijskoj stanici, te je izvršen nadzor od strane policijskih zvaničnika II. policijske stanice Črnomerec i kriminalističke policije, poručili su.

Sporna stabla posađena su 2018. godine, a lokaciju na Ljubljanskoj aveniji s koje su nestale, u maju te godine posetio je tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je hortikulturno uređenje saobraćajnice na potezu od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, na delovima gde to infrastruktura dopušta.

- Taj potez je dug 21 kilometar, a planiramo da posadimo 4 000 lipa. Jedan deo, oko 30 odsto, je već posađen, ostatak ćemo da posadimo u septembru i oktobru. Ova saobraćajnica će tako da postane Aleja lipa, objasnio je Bandić pre pet godina.

Ondašnji tehnički direktor ispostave Zrinjevac, Jure Leko, tvrdio je tad da u rasadniku imaju dovoljno lipa i da će srednji pojas saobraćajnice ukrasiti suručicom jer dobro podnosi urbanu sredinu, gasove iz automobila i visoke temperature. Ukrasno grmlje belih cvetova danas je neprohodno grmlje uz saobraćajnicu.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja