MATURANTU SA MAČETOM ODREĐEN PRITVOR: U školu upao da zapreti momku sa kojim je od ranije u svađi, od policije se krio KOD BAKE
Foto: Shutterstock

uhapšen

MATURANTU SA MAČETOM ODREĐEN PRITVOR: U školu upao da zapreti momku sa kojim je od ranije u svađi, od policije se krio KOD BAKE

Hrvatska -

Nakon dve noći provedene u policiji jer je u po bela dana ušetao s kukri mačetom u ruci u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, te izrekao pretnje vršnjacima i profesorki, 18-godišnji sin zagrebačkog stomatologa doveden je na ročište kod istražnog sudije Županijskog suda u Zagrebu.

Za njega je posle saslušavanja tužilaštvo zatražilo pritvor, što je prihvaćeno. Maturant je na saslušanju u svoju obranu ispričao kako vršnjaka iz Klasične gimnazije na kog se namerio, poznaje iz viđenja. A tri dana pre incidenta u školi, njih dvojica su se srela u prolazu kod Gradske kafane. Mimoišli su se, ali tako što su se očešali rame o rame. Kako je netrpeljivost između njih postojala i pre zbog nesuglasica u čije detalje nije ulazio, tom su se prilikom usput i izvijeđali, a neprimerenu komunikaciju su navodno nastavili i preko WhatsAppa Posle toga je 18-godišnjak odlučio da uzme stvar u svoje ruke.

- Žao mi je, ali nisam imao nameru nikog d apovredim. Uzeo sam mačetu sa sobom kako bih se obranio u slučaju da na mene skoči neko drugi. Nisam imao nameru nikog da povredim. I nisam - pravdao se 18-godišnjak pred kojim su, s obzirom da ide u pritvor, izazovni meseci oko kraja školske godine i mature.

Podsetimo, 18-godišnjak je uterao strah u kosti mačetom nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm, s oštricom od 34 cm u crnoj futroli, koju je policija pronašla u stanu kod bake gde se sakrivao tokom trosatnog bega.

On je s mačetom, skrivajući je pod jaknom, ušetao u školu koju ne pohađa. Bilo je to oko 13.45 sati u ponedeljak, a cilj mu je bio da zapreti vršnjaku koji pohađa tu školu.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track