DALMACIJA I KVARNER NA UDARU JAKE BUDE: Izdati CRVENI I NARANDŽASTI meteo alarm! Jak vetar i u Zagrebu
Foto: Shutterstock

nevreme

DALMACIJA I KVARNER NA UDARU JAKE BUDE: Izdati CRVENI I NARANDŽASTI meteo alarm! Jak vetar i u Zagrebu

Hrvatska -

Hrvatska se ponovo suočava sa lošim vremenom. U drumskom saobraćaju probleme stvara jak vetar, zbog čega su pojedini putevi prema primorju zatvoreni za sva vozila. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Dalmaciju zbog olujnih udara, a vetrovito se očekuje i u Zagrebu i Slavoniji.

Oblačno, vetrovito i hladno sa mestimičnom kišom, a uveče se očekuje još niža temperatura. Sve se to nagomilalo nad Hrvatskom, posebno nad Dalmacijom, za koju je takođe izdato crveno upozorenje zbog olujnih udara.

Autoput do mora između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene i most za Pag zatvoreni su za sve grupe vozila, saopštio je Hrvatski autoklub (Hak).

Obustavljene su i mnoge trajektne i katamaranske linije u Dalmaciji i Istri. Prema prognostičarima, u Dalmaciji će duvati jaka bura sa udarima vjetra do 120 kilometara na sat, a na području Velebita i do 150 kilometara na sat.

Upozorili su i da će vremenske prilike biti veoma opasne za ljude, posebno za nautičare, a postoji i opasnost od većeg oštećenja obalske infrastrukture.

Narandžasto vremensko upozorenje važi za Rijeku i Kvarner, a žuto za Zagreb, Osijek, Knin i Gospić.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track