UHAPŠEN ŽUPAN VUKOVARSKO-SREMSKE ŽUPANIJE I TROJICA POLICAJACA: Osumnjičeni za prikrivanje saobraćajne nesreće
Foto: Printscreen/Youtube

pre godinu dana vozio pijan

UHAPŠEN ŽUPAN VUKOVARSKO-SREMSKE ŽUPANIJE I TROJICA POLICAJACA: Osumnjičeni za prikrivanje saobraćajne nesreće

Hrvatska -

Prema nezvaničnim informacijama, hrvatska policija u Slavoniji privela je predsednika Vukovarsko-sremske županije i člana vladajuće stranke HDZ Damira Dekanića, kao i trojicu policajaca.

Oni su osumnjičeni da su prikrivali informacije o saobraćajnoj nesreći u kojoj je u službenom vozilu učestvovao tada pijan Dekanić. Ovaj drugi tvrdi da automobil nije vozio.

Istragu vodi Policijska služba za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Pored Dekanića, kako prenosi portal hrvatskog lista 24sata, u razgovoru su učestvovali i šef smjene policije koji je u trenutku nesreće bio na dužnosti, policajka koja je obezbeđivala mjesto nesreće, i policajac koji je izvršio uviđaj. udes zadržani su. Navodi se da su privedena još dvojica osumnjičenih.

Nesreća se dogodila sredinom prošlog aprila u mestu Cerna, ali još uvek nije zvanično poznato ko je upravljao službenim vozilom koje je izletelo sa puta.

Dekanić, kome je nakon udesa izmeren nivo alkohola u krvi 1,44 ppm, uveravao je da automobil nije vozio on, već njegov prijatelj Krešimir Bičanić, dok su neki od svedoka tvrdili suprotno.

„U navedenoj nesreći učestvovao sam kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-sremske županije, kojim je na moj zahtev upravljao Bičanić“, napisao je tada na svom Fejsbuku, navodeći da je imao 1,44 promila alkohola u njegova krv. Vidno pijan, kažu, uleteo je u parkirani automobil na stanici u Cerni i molio prisutne da ne zovu policiju.

Nakon hapšenja, hrvatski mediji su zaključili da su istražitelji utvrdili da je automobil vozio Dekanić i da je nakon udesa uticao na druge da prikriju istinite informacije.

Kurir.rs/24ur

Bonus video:

03:33

KAKO ODGOVORITI NA ZAHTEV EU? Marinković: Hrvatska je primer njihove neusaglašenosti! Kovačević: TREBA SAMI DA DIŽEMO PRIVREDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track