MALOLETNIČKO NASILJE ŠOKIRALO HRVATSKU: U dva odvojena slučaja u Zagrebu, glavne učesnice u tučama - devojčice
Foto: Shutterstock

zabrinjavajuće

MALOLETNIČKO NASILJE ŠOKIRALO HRVATSKU: U dva odvojena slučaja u Zagrebu, glavne učesnice u tučama - devojčice

Hrvatska -

Novi talas maloletničkog nasilja zabeležen je u dva odvojena slučaja zagrebačke policije, zbog koga je prijavljeno ukupno devet maloletnika, od kojih su većinu činile devojčice.

Prvi zločin dogodio se 14. marta u večernjim satima ispred škole u ​​Trešnjeveci, kada su dvoje maloletnika fizički napali vršnjaka koga su znali od ranije, dok je maloletna devojka zabeležila ceo događaj svojim mobilnim telefonom, nakon čega je snimak postao viralan na društvenim mrežama.

I dok se okolnosti širenja snimka još utvrđuju, policija je protiv dvoje maloletnika podnela prijave Opštinskom državnom tužiocu za omladinu zbog nasilničkog ponašanja, a protiv maloletnika zbog zloupotrebe prava deteta.

Istog dana uveče i u drugom delu, tačnije u Sesvetama, novi sramni incident. I opet ispred škole, ali u ovom slučaju šest maloletnica i jedan maloletnik su pokazali svoju negativnu stranu.

Policija je utvrdila da su devojke presrele povređenu maloletnicu i oborile je na zemlju, a dok je ležala divljački su je udarale nogama i rukama po glavi i telu.

– Jedna od maloletnica, kako se sumnja, snimila je napad mobilnim telefonom, nakon čega se snimak napada proširio društvenim mrežama. Povređenoj maloletnici lekarska pomoć je ukazana u KBC Dubrava, gde je konstatovano da je lakše povređena.

Protiv osumnjičenih maloljetnika podnesena je krivična prijava. Tri maloletna lica predata su pritvorskom nadzorniku, dok su ostali maloletnici, s obzirom da se radi o krivično neodgovornoj deci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu - kažu u zagrebačkom javnom tužilaštvu, čiji su uposlenici obavestili područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track