POČELO JE KAD SAM IMALA 8 GODINA: Seksualno zlostavljanje ju je dovelo do anoreksije i teške depresije, monstrum je bio SVEŠTENIK
Foto: Printscreen Provjereno/Jutarnji list

užasavajuća ispovest

POČELO JE KAD SAM IMALA 8 GODINA: Seksualno zlostavljanje ju je dovelo do anoreksije i teške depresije, monstrum je bio SVEŠTENIK

Hrvatska -

Jedna žena (31) rekla je novinarima Provjereno Nove TV da ju je kao dete godinama seksualno zlostavljao sveštenik.

- Počeo sam da ministrujem sa sedam godina, a što se tiče dodirivanja, počelo je oko osam, devet godina, s tim što sam sa 12, 13 godina, kada sam ušLA u pubertet i kako sam fizički sazreLA, dodirI postaoLI mnogo intenzivniji - rekla je žena i dodala.

"Pokazao mi je pištolj i rekao mi da mora da ima samoodbranu jer ga ljudi doživljavaju negativno".

Kada je imala 12 godina, pokušala je da ispriča članovima porodice šta se dešava, ali joj roditelji nisu verovali.

Žena se kasnije razbolela od teške anoreksije i depresije. Godinama kasnije, otkrila je svoj slučaj porodičnom prijatelju koji je i sam bio meta seksualnog uznemiravanja.

Njihove majke su se obratile nadbiskupu đakovačko-osječkom Đuri Hraniću, koji je, uprkos prijavi, ostavio optuženog sveštenika u službi.

Samo 14 meseci nakon prijave, o slučaju su obavešteni policija i Državno tužilaštvo Republike Hrvatske, ali je nadbiskup u svom posljednjem medijskom istupu izjavio da ne misli da je pogrešio.

Žena je rekla da se još bori sa posledicama ove bolne epizode.

- Bio sam depresivna, anksiozna. S 23 je uzelo maha. Bio sam svesna svega, ali nisam znala kako da se konstruktivno ponašam. Preuzela sam svu krivicu na sebe, pokušala da izvršim samoubistvo - rekla je 31-godišnjakinja.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track