POLICAJCI UBILI UBICU OCA U VINKOVCIMA! Obdukcija pokazala da sin nije izvršio samoubistvo, ubijen je projektilom iz daljine!
Foto: YOUTUBE

stigao nalaz

POLICAJCI UBILI UBICU OCA U VINKOVCIMA! Obdukcija pokazala da sin nije izvršio samoubistvo, ubijen je projektilom iz daljine!

Hrvatska -

Vukovarsko-srijemska policija saopštila je danas da je obdukcijom utvrđeno da je mladić koji je ubio oca u Vinkovcima usmrćen projektilom koji je ispaljen iz daljine, što znači da ga je ubio policijski službenik.

"Vezano za postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubistvo 63-godišnjaka, juče, 29. marta, na osnovu naloga Županijskog državnog tužilaštvo Vukovar, sprovedena je obdukcija na mrtvom telu 21-godišnjaka u NMB 'Dr. Juraj Njavro' u Vukovaru. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti prostrelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine", navodi se u saopštenju, prenosi Index.hr.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku upotrbili vatreno oružje radi odbijanja istovremenog protivpravnog napada na svoj život, glavni direktor policije Nikola Milina zapovedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Zadatak stručnog tima je da prikupi informacije i ispita sve okolnosti upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

Nakon što stručni tim podnese izveštaj o svemu što je utvrđeno, policija će izvestiti javnost s više detalja.

"Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi uticali na rad i konačne zaključke stručnog tima Direktorata policije. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", saopštili su iz policije.

Podsetimo, policija je u utorak primila dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mestu događaja zatekli telo muškarca i utvrdili da se počinilac udaljio s mesta događaja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja