POLICIJA OBJAVILA UZROK SMRTI MATURANTA U PRAGU: Pokušao da izvede parkur trik, preskočio ogradu na balkonu i pao u ambis
Foto: Foto. Kurir.rs/Andrej Mlakar

istraga se nastavlja

POLICIJA OBJAVILA UZROK SMRTI MATURANTA U PRAGU: Pokušao da izvede parkur trik, preskočio ogradu na balkonu i pao u ambis

Hrvatska -

Sedamnaestogodišnji maturant iz Poreča Mate Balote preminuo je u noći sa petka na subotu, nešto posle ponoći, na putovanju u Prag. Istraga se nastavlja i objavljen je zvaničan izveštaj o tome šta se dogodilo u noći sa petka na subotu na 5. spratu noćnog kluba u centru Praga, a pruža se psihološka podrška porodicama, učenicima i nastavnicima.

"Policija je od očevidaca utvrdila da se radi o nesrećnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu pored restorana na petom spratu i najverovatnije je hteo da izvede "parkur trik". Reč je o veštini savladavanja određenih Nažalost, prilikom tog skoka je pao kroz otvoreni prostor", rekla je za HRT veleposlanica Ljiljana Pancirov.

Ona je dodala da će obdukcija biti završena vrlo brzo, budući da je reč o nesrećnom slučaju, te da će od sutra biti moguće organizovati povratak tela mladića u Hrvatsku.

Ministarstvo nauke i obrazovanja (MZO) saopštilo je u subotu da je u kontaktu sa hrvatskom ambasadom u Pragu i direktorom škole i da je pokrenut postupak krizne intervencije. Prema rečima direktora Gimnazije Mate Balote Krešimira Bronića, on je u nedelju ujutro razgovarao sa nastavnicima i vodičima koji su bili na izletu, ali detalje razgovora ne želi da iznosi u javnost dok ne dobije zvaničan izveštaj. Za sada imam samo usmene informacije o tome šta se desilo i dok mi to zvanično ne bude potvrđeno, ne bih davao nikakve informacije“, rekao je direktor.

On je dodao da je zbog tog tragičnog događaja angažovan tim za krizne intervencije, a da će od ponedeljka učenicima i roditeljima odeljenja iz kojeg je stradala, a koja je iz Umaga, biti pružena neophodna psihološka pomoć.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track