PAD AVIONA U PULI JOŠ NIJE RASVETLJEN: Pojavio se detalj koji unosi zabunu - pod registarskim brojem registrovana druga letelica
Foto: Glas Istre/Duško Marušić Čiči

istraga u toku

PAD AVIONA U PULI JOŠ NIJE RASVETLJEN: Pojavio se detalj koji unosi zabunu - pod registarskim brojem registrovana druga letelica

Hrvatska -

Pad aviona na aerodromu u Puli još nije do kraja rasvetljen, a izgleda da je pod registarskim brojem registrovana sasvim druga letelica.

U padu ultralake letelice u Puli 31. marta poginule su dve osobe nemačkog državljanstva, a letelica je bila tipa Flight Design CTSV nemačkih registarskih oznaka, saopštila je Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju. danas.

„31. marta 2023. godine, oko 12:31 po lokalnom vremenu, prijavljeno je da se avion Flight Design CTSV, nemačkog registarskog broja DMVPP, srušio na aerodromu Pula.

Avion je poleteo sa aerodroma Pula (LDPL) prema slovenačkom aerodromu Portorož (LJPZ) i pao 50 metara od piste na aerodromu Pula.

U avionu su bile dve osobe nemačkog državljanstva koje su poginule“, saopštila je danas Agencija i dodala da je u toku dalja istraga.

Sada je i zvanično potvrđeno da je pala letelica Flight Design, a ne Pipistrel, kako su govorile prve nezvanične informacije. Ali izgleda da informacija o pogrešnom tipu letelice nije bila samo greška.

Pula, aerodrom, srušen avion
foto: Glas Istre/Duško Marušić Čiči

Prema saznanjima, izvor ove zabune leži u činjenici da je avion koji se srušio zapravo registrovan kao Pipistrel.

Na pulskom aerodromu ne žele da pričaju o slučaju, već nas upućuju u Agenciju za istraživanje udesa, gde nam se danas niko nije javljao na pozive. Nezvanično, međutim, saznajemo da je u toku velika istraga o pogrešno registrovanom avionu, koja bi trebalo da razjasni kako je do toga moglo doći.

"To je veliko iznenađenje. Ne možete samo tako da zamenite dva različita tipa. Sada smo svi iznenađeni time. Ovo više nije za policiju, već za FBI, da tako kažem", naš izvor upoznat sa slučaj nam slikovito objašnjava.

Dosad nije objavljen ni identitet poginulih osoba, a tek je danas službeno potvrđeno da je reč o nemačkim državljanima.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr, FOTO: Glas Istre/Duško Marušić Čiči)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track