UPUCAN KRIMINALAC U SPLITU: Josip Čubelić pogođen je u potkolenicu, napadač u bekstvu
Foto: Printscreen/YouTube

UPUCAN KRIMINALAC U SPLITU: Josip Čubelić pogođen je u potkolenicu, napadač u bekstvu

Hrvatska -

Nešto pre 16 sati došlo je do pucnjave u ulici Put Skalica u Splitu. Jedna osoba je povriđena i prevezena je u splitsku bolnicu, saopštila je policija. Potraga za počiniocem je u toku.

Mladić je navodno pri svesti, u pomoć su mu pritekli lekar i medicinska sestra iz obližnjeg doma zdravlja.

Kako saznaje Dalmatinski portal, Josip Čubelić pogođen je u potkolenicu. Josip Čubelić zvani Čuba već je dobro poznat splitskoj policiji.

Inače, na istoj lokaciji, udaljenoj oko 100 metara, juče je zapaljen automobil.

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u decembru 2017. godine u Srinjinima upucan u noge Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo Čubu je policija optužila da je pucao i udario ga po glavi drškom pištolja. Međutim, nakon manje od mesec dana provedenih u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

On ima kaznu od pet godina i dva meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg po nadimku Aco Rus, aprila 2013. godine u Velebitskoj ulici, kao i za opšte opasno ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja. Tokom boravka u splitskom zatvoru Bilice napao ga je Ante Bilić iz Splita, bokser osuđen za ubistvo Marjana Bilića Kovačevića i osuđen na 12 godina zatvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track