ZNOJIO SE NA GRANICI, A KADA SU POLICAJCI ZAVIRILI U VOZILO, BILO JE JASNO ZAŠTO! Pokušao da prenese 107.000 evra preko granice
Foto: Carina Srbije

Zaplena

ZNOJIO SE NA GRANICI, A KADA SU POLICAJCI ZAVIRILI U VOZILO, BILO JE JASNO ZAŠTO! Pokušao da prenese 107.000 evra preko granice

Hrvatska -

Više od sto hiljada evra, tačnije 107.130 evra, pokušao je preko graničnog prelaza u Hrvatsku uneti državljanin BiH. Iako je juče ujutro sakrio gotovinu u teretnom vozilu BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao i dovezao se do graničnog prelaza Slavonski Šamac, na njegovom licu je bilo jasno da nešto krije, pa su brodski carinici sproveli pojačan nadzor.

– Detaljnim pregledom teretnog vozila utvrđeno je da je u delu kontrolne table ispod suvozačevog sedišta sakrivena veća količina novca i mobilnih telefona. Prilikom pregleda pronađeno je ukupno 107.130 evra koje vozač nije prijavio ovlašćenom cariniku prilikom ulaska, a pronađena su i dva mobilna telefona marke Iphone P20 pro i Samsung Galaki S23 ultra – kažu u hrvatskoj Upravi carina.

Rezime njihovog postupanja je prekršajni nalog i novčana kazna. Vozač iz Bosne i Hercegovine morao je da plati kaznu od 54.750 evra. Uplatio ga je odmah bez ikakvih problema, a dva pronađena mobilna telefona su trajno oduzeta.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track