HAOS U HRVATSKOM SABORU: "Nećete me ućutkati, kukavice! Borio sam se za to, prokleta bando" ŠOKANTNE SCENE
Foto: Printscreen HTV

SVAĐA ZASTUPNIKA

HAOS U HRVATSKOM SABORU: "Nećete me ućutkati, kukavice! Borio sam se za to, prokleta bando" ŠOKANTNE SCENE

Hrvatska -

Skupština je danas raspravljala o izmenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojima se kazne drastično povećavaju. Opozicija je zamerila što promene idu po hitnom postupku i da bi o njima trebalo da se glasa već u petak, već su zahtevali da se o njima raspravlja kroz dva čitanja. HDZ-ovci i većina su to odbili.

U jednom trenutku nastao je opšti cirkus, a HSS-ovca Krešu Beljaka, Mosta Miru Bulja i Željka Sačića iz Suverenista sa sjednice je izbacio šef Sabora Jandroković.

Hrvatski sabor
foto: Printscreen HTV

U jednom trenutku, u pauzi, Beljak i Sačić su sišli do Jandrokovića i počeli da viču na njega iz sveg glasa i obasuli ga salvom uvreda.

- Četiri opomene, za šta?! Beljak je vikao na Jandrokovića, dok je Sačić pored njega vikao da ne želi napustiti Sabornicu, pokazuje snimak koji je objavio HRT.

- Nećete me ućutkati, kukavice! Borio sam se za to, prokleta bando - urlao je Sačić dok je Jandroković izlazio sa podijuma.

Jandroković je posle pauze objasnio šta se tada dešavalo u parlamentu i zašto je Beljaku i Sačiću izrekao toliko upozorenja da više ne mogu da učestvuju na sednici.

Hrvatski sabor
foto: Printscreen HTV

- Prvo je kolega Bulj dobio četvrtu opomenu zbog toga što je nastavio da govori, a kada sam mu rekao da izađe napolje, on je stvarno krenuo, a onda je kolega Beljak viknuo „Ostani Miro“, nakon čega se vratio kolega Bulj, a ja sam Beljaku i ja dao opomenu. Kolega Sačić je u tom trenutku imao jedno-dve opomene, srušio se sa kolegom Beljakom, praktično, neću da kažem da su se fizički tukli, ali da su došli ispred mene i na neki način mi pretili. Ako mislite da to moram da tolerišem i ignorišem, ne mogu - rekao je predsednik parlamenta posle prozivke da po Poslovniku ne može da uruči opomene u pauzi.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track