MILANOVIĆ NE IDE NA KRUNISANJE KRALJA ČARLSA: Hrvatski predsednik zbog TEHNIČKIH PROBLEMA morao da odustane od puta u London
Foto: EPA / Martial Trezzini

oglasio se kabinet

MILANOVIĆ NE IDE NA KRUNISANJE KRALJA ČARLSA: Hrvatski predsednik zbog TEHNIČKIH PROBLEMA morao da odustane od puta u London

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović neće ići na krunisanje kralja Čarlsa.

Iz kabineta hrvatskog predsednika su saopštili da Milanović ne putuje u London jer im je iz vladine direkcije za korišćenje službenih aviona javili da letelica ima tehnički kvar.

- Predsednik Hrvatske Zoran Milanović neće otputovati na svečanost krunisanja kralja Čarlsa III u Londonu koja je zakazana za subotu. Direkcija za korišćenje službenih aviona vlade obavestila je ured predsednika republike kako službeni avion ima tehnički kvar zbog čega se ne može koristiti za planirani let. Predsednik je imao plan da danas popodne nakon svečanog programa povodom Dana grada u Puli otputuje u London - saopštili su iz njegovog ureda.

DAN PUN RASKOŠI

Millioni građana Ujedinjenog Kraljevstva i gosti iz celog sveta pripremaju se za svečanost krunisanja kralja Čarlsa III.

Krunisanje će biti održano u Vestminsterskoj opatiji u subotu. Čarls III biće četrdeseti monarh koji je krunisan u toj crkvi od 1066. godine. Dan pun raskoši podrazumeva običaje starije od hiljadu godina.

Milanović je trebalo da ide na krunisanje sa suprugom Sanjom Musić Milanović.

Hrvatski predsednik, podsetimo, doživeo je juče peh kad se spotakao dok je silazio sa bine nakon govora na sajmu u Zagrebu.

(Kuri.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track