PRONAĐENI OSTACI MALOG AVIONA KOJI SE SRUŠIO U HRVATSKOJ: Letelica sa 3 putnika poletela iz Maribora POTRAGU OTEŽAVA MINSKO POLJE
Foto: Printscreen/Twitter/@HrvatskaGSS

zvanično potvrđeno

PRONAĐENI OSTACI MALOG AVIONA KOJI SE SRUŠIO U HRVATSKOJ: Letelica sa 3 putnika poletela iz Maribora POTRAGU OTEŽAVA MINSKO POLJE

Hrvatska -

Ostaci malog sportskog aviona koji se danas srušio kod Ogulina u Hrvatskoj pronađani su danas nakon više sati potrage.

- Potraga za nestalim avionom "Cirrus 20" je završena. Nakon višesatne potrage na lokaciji Mali Makovnik u šumskom nepristupačnom terenu pronađeni su ostaci. Policija je osigurala područje i sledi uviđaj - saopštila je civilna zaštita.

Avion je inače leteo iz Maribora prema Puli, a pretpostavlja se da se srušio na ličkom području između Jezerana i Modruša.

Prema informacija hrvatskih medija u letelici su bile tri osobe. Navodno su imali goriva za četiri sata, a planirani let trebalo je da traje sat vremena.

Na terenu je više od 120 ljudi angažovano u potrazi, međutim, problem je što se na mogućem području gde je nestala letelica nalazi i područje koje nije u potpunosti razminirano.

Mali avion "Cirrus 20" oznake PHYMC, podsetimo, nestao je sa radara oko 12.30 sati severno od Jezerana.

Reč je o jednom od skupljih i bržih aviona u svojoj klasi. Ima i padrobran koji se povuče u slučaju otkazivanja motora. Popularan je među imućnijim ljudima koji se brzo školuju za pilota jer jednostavno mogu da upravljaju letelicom budući da je dosta automatizirana.

(Kurir.rs/Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track