SVI PUTNICI U HOLANDSKOM AVIONU POGINULI: Letelica je teško oštećena olupina koju je, osim mehaničkih oštećenja, uništio i požar
Foto: Printscreen/Twitter/@HrvatskaGSS

Uviđaj

SVI PUTNICI U HOLANDSKOM AVIONU POGINULI: Letelica je teško oštećena olupina koju je, osim mehaničkih oštećenja, uništio i požar

Hrvatska -

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin rekao je da su svi putnici u holandskom avionu poginuli, a da je avion teško oštećena olupina, koju je, osim mehaničkih oštećenja, uništio i požar.

Kako je saopštio DORH, u šumovitom delu Male Kapele na području grada Ogulina u toku je istraga i utvrđivanje svih okolnosti pada aviona Cirrus 20.

Policijski i uviđaj hrvatske Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju počeo je danas na mestu pada malog aviona "Cirus 20", na Maloj Kapeli.

Istraga treba da utvrdi kako se avion izgubio i zašto je u subotu bio baš iznad Kapele koja je bila obavijena gustom maglom, preneo je HRT.

Komadant vatrogasaca u Ogulinu Mladen Žilić rekao je za HRT da je teren gde je pronađen avion teško pristupačan, sneg se dugo zadržava, kao i da ima i "minski sumnjivih mesta".

Avion je pronađen u subotu oko 19:15 na severnim obroncima planine Mala Kapela na teško pristupačnom terenu. Kretao se na relaciji Maribor - Pula, a na radaru se izgubio juče oko 12:15.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track