TRAKTOR SA PRIKOLICOM PUNOM MATURANATA SE PREVRNO NA NIZBRDICI: Nesreća u Istri, povređeno oko 30 gimnazijalaca
Foto: Shutterstock

otkazale kočnice

TRAKTOR SA PRIKOLICOM PUNOM MATURANATA SE PREVRNO NA NIZBRDICI: Nesreća u Istri, povređeno oko 30 gimnazijalaca

Hrvatska -

Traktor sa prikolicom punom maturanata koji danas slave Norijadu prevrnuo se jutros kod Labina. Prema prvim informacijama, lakše je povređeno oko 30 maturanata, ali teže povređenih nije bilo.

Reč je o maturantima Gimnazije Mate Blažina iz Labina koji danas slave Norijadu, prenosi Glas Istre.

Sat vremena nakon leta, Hitna pomoć i dalje pomaže studentima, a nekoliko vozila Hitne pomoći već je krenulo ka Opštoj bolnici u Puli.

Prikolica se prevrnula u petak oko 10.40 časova na putu za Dugu Luku, na nizbrdici. Učenici su tradicionalno nakon proslave poslednjeg dana škole krenuli iz Labina na proslavu u Prtlog. Na mesto udesa upućeno je vozilo Hitne pomoći.

Istarski.hr također neslužbeno saznaje da se prikolica prevrnula zbog otkazivanja kočnice na nizbrdici. Na mjesto događaja stigli su i roditelji, te župan Boris Miletić, gradonačelnik Labina Valter Glavičić i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevec.

Jutarnji list navodi da je u ovoj nesreći povređeno oko 30 maturanata.

Vidno potresen, direktor labinske srednje škole Đani Žufić rekao je za Jutarnji lsit da su na svu sreću svi maturanti zbrinuti i potvrdio da je velika proslava maturanata u Prtlogu otkazana.

- Svi su zbrinuti, i niko nije životno ugrožen. Svi su otišli ​​kućama, čekamo izveštaj iz bolnica. Običaj naših maturanata je da posle proslave u školi odu u Prtlog gde imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Prvo su u 9.30 ispred škole proslavili kraj škole, pa smo otišli ​​kod gradonačelnika i onda su oni počeli svoju privatnu proslavu. Poslednjih 10 godina slave se na ovaj način, odlazeći na mesto traktorom i prikolicom. Ovog puta su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu, i dogodila se nezgoda. Inače, na proslavi je trebalo da bude 120 maturanata, rekao je Žufić.

On je dodao da će nakon ovoga svim maturantima biti pružena psihološka pomoć ukoliko bude potrebno.

(Kurir.rs/Glas Istre)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track