DETALJI NESREĆE U LABINU: Traktorom sa prikolicom upravljao maloletnik bez dozvole, u krivini probio ogradu i sleteo niz padinu
Foto: Printscreen Index.hr

troje maturanata teško povređeno

DETALJI NESREĆE U LABINU: Traktorom sa prikolicom upravljao maloletnik bez dozvole, u krivini probio ogradu i sleteo niz padinu

Hrvatska -

Policija je saopštila detalje jučerašnje nesreće u Istri u kojoj je povređeno 16 maturanata. Oni su potvrdili da je prevrnutom prikolicom i traktorom upravljao maloletnik.

„U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 10.35 časova u Prtlogu je povređeno 16 osoba. Policijski službenici su izvršili uviđaj na mestu nezgode i utvrdili da je do nje došlo kada je maloletno lice, pre sticanja prava upravljanja motornim vozilom, upravljalo traktorom pulskih registarskih oznaka za koji je bila pričvršćena prikolica.

Izlaskom na oštru krivinu i nizbrdo, vozač je iz za sada nepoznatog razloga pomerio traktor na suprotnu stranu kolovoza, zatim je napustio kolovoz i nastavio kretanje napred, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sleteo niz kosinu. Pri tome se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika je ispalo iz prikolice i povređeno.

Osim putnika, povrijeđen je i maloletnik koji je upravljao traktorom, a svima je na licu mesta ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je 14 osoba zbrinuto u pulskoj bolnici, a dve osobe su prevezene u riječku bolnicu.

Policijski službenici nastavljaju sa utvrđivanjem okolnosti događaja“, saopšteno je iz policije.

Osam diplomaca je i dalje u bolnici

HRT jutros javlja da je osam maturanata i dalje u bolnici.

Tri učenika su teško povređena. Učenik koji je imao rane na grudima je operisan i dobro je. Učenik sa prelomom skočnog zgloba i ruke biće operisan tokom dana. Trećoj povređenoj osobi najverovatnije neće biti potrebna operacija.

„Osam maturanata koji su zadržani u bolnici dobro se oporavljaju, samo jedna osoba je hirurški zbrinuta, dok su ostale dve, za koje se smatralo da im je takođe potrebna operacija, još uvek na opservaciji, pa je teoretski moguće da će proći samo uz konzervativno lečenje“, rekla je direktorka Irena Hrstić i dodala da je zdravstveno stanje hospitalizovanih maturanata dobro.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track