KONOBAR SILOVAO AMERIKANKU: Državljanin BiH nakon napada na verandi picerije ukrao mladoj Njujorčanki novčanik i kartice
Foto: Shutterstock

HAPŠENJE U DUBROVNIKU

KONOBAR SILOVAO AMERIKANKU: Državljanin BiH nakon napada na verandi picerije ukrao mladoj Njujorčanki novčanik i kartice

Hrvatska -

U Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku pri kraju je pravosudna istraga protiv konobara S.P. (49), državljanina Bosne i Hercegovine nastanjenog u Trebinju koji je uhapšen pod sumnjom da je silovao 20-godišnju državljanku SAD iz Njujorka.

To je objavio Dubrovački vjesnik, koji je preneo izjavu sudije Pera Milograva, portparola Županijskog suda u Dubrovniku.

- Krivično delo silovanja počinjeno je na način što je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko žičare i istorijskog jezgra grada, na verandi picerije "Tabasko"", izvršio nasilni polni odnos nad mladom Amerikankom bez njenog pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nakon toga je istražni sudija pokrenuo hitnu istražnu radnju i odmah ispitao studentkinju koja je trebalo da otputuje dalje - rekao je Miloglav.

Dubrovački vjesnik je saznao da je konobaru iz Trebinja određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Navodi se da Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku rešenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno krivično delo krađe pošto je od američke studentkinje nakon silovanja uzeo novčanik s novcem i dve bankovne kartice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track