OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG ŠEFA HRT: USKOK ga sumnjiči za PRIVREDNI KRIMINAL, u priču umešan i pokojni GRADONAČELNIK ZAGREBA
Foto: Rts

MITO

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG ŠEFA HRT: USKOK ga sumnjiči za PRIVREDNI KRIMINAL, u priču umešan i pokojni GRADONAČELNIK ZAGREBA

Hrvatska -

Hrvatska državna Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je podigla optužnicu protiv Milana Lončarevića i Kazimira Bačića, bivšeg generalnog direktora Hrvatske radio televizije (HRT).

Večernji list navodi da su Lončarić i Bačić uhapšeni pre dve godine u akciji USKOK zbog sumnje na privredni kriminal, a USKOK tereti Bačića da je bio posrednik između Milana Bandića, sada pokojnog gradonačelnika Zagreba i preduzetnika Milana Lončarića za obezbeđivanje realizacije Lončarićevog projekta "Vrtovi svetla".

Zagrebački dnevnik prenosi da je USKOK, ne navodeći imena, objavio da su nakon sprovedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigli optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog krivičnih dela davanja mita sa ciljem trgovanja uticajem i trgovanja uticajem.

Optužnicom se prvookrivljeni tereti da je od marta 2020. do 29. juna 2021. u Zagrebu, kao osnivač i odgovorna osoba, kao i stvarni vođa poslovanja više trgovačkih društava, a nakon što je bezuspešno pokušao da obezbedi odgovarajuće saglasnosti, dozvole i rešenja nadležnih službi Grada Zagreba potrebnih za legalizaciju već izgrađenih objekata kao i za izvođenje građevinskih radova na nekretninama u vlasništvu njegovih društava, dogovorio s drugookrivljenim, generalnim direktorom HRT, s kojim je i porodično povezan, da ovaj posreduje kod tadašnjeg, a sada pokojnog, gradonačelnika Zagreba kako bi ovaj na temelju svog službenog položaja i autoriteta obezbedio potrebna dokumenta.

(Kurir.rs/Večernji list/Foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja