PUCAO U JEDNOG ČOVEKA ZBOG ŽENE, PA JURIO DRUGOG ZBOG PARA: Na ostrvu Čiovu OPKOLJENA kuća, veruje se da je tu POLICAJAC BRANKO
Foto: MUP RH, Shutterstock, Ilustracija

HAOS U DALMACIJI

PUCAO U JEDNOG ČOVEKA ZBOG ŽENE, PA JURIO DRUGOG ZBOG PARA: Na ostrvu Čiovu OPKOLJENA kuća, veruje se da je tu POLICAJAC BRANKO

Hrvatska -

Branko Mamić, penzionisani policajac koji je danas teško ranio muškarca u Trogiru iz vatrenog oružja, u maju je nepravosnažno osuđen za sedam krivičnih dela protiv supruge i dece, a nakon pucnjave u dalmatinskom gradu krenuo je u potragu za još jednim muškarcem.

Hrvatski mediji navode da je sud Mamiću izrekao kaznu od dve i po godine zatvora, od kojih bi trebalo da odleži deset meseci, dok bi mu ostatak kazne bio uslovno određen uz rok provere od pet godina. Bivši policajac bio je optužen za nasilje u porodici nakon što je divljao u kući pred suprugom i petoro dece, uveren da ga žena vara sa komšijom.

Tokom incidenta fizički je napao suprugu, držeći pritom pištolj i preteći da će ih sve pobiti, a u jednom trenutku čak je ispalio hitac u zid. Nakon četiri meseca provedena u pritvoru, Mamić je posle presude pušten na slobodu.

Branko Mamić
Branko Mamićfoto: MUP RH

Prema pričama iz Trogira, Mamić je u mladog muškarca pucao u centru grada zato što je u naletu ljubomore sumnjao da je on ljubavnik njegove supruge pošto je pre nekog vremena našao neke mladićeve poruke s emotikonima u obliku srca upućene njegovoj supruzi. Ipak, po istim pričama, mladić nije imao nikakve takve ili slične aspiracije prema Mamićevoj supruzi, već se sve svodilo na prijateljske odnose.

Mamić je sa mesta pucnjave pobegao naoružan na motoru i krenuo u potragu za još jednim muškarcem kojeg krivi za svoj finansijski krah. U poteru za bivšim policajcem krenuli su specijalci, a lokalni mediji navode da je na ostrvu Čiovu u toku policijska akcija u kojoj je opkoljena kuća u kojoj se navodno sakrio Mamić.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Večernji list/Dalmatinski portal/Indeks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track