HRVATSKI BEGUNAC OPASNO NASAMARIO POLICIJU: Ubacio svoj mobilni telefon u auto prijatelja, oni ga uzalud pratili do Trogira!
Foto: MUP RH, Shutterstock, Ilustracija

HRVATSKI BEGUNAC OPASNO NASAMARIO POLICIJU: Ubacio svoj mobilni telefon u auto prijatelja, oni ga uzalud pratili do Trogira!

Hrvatska -

Pripadnici splitske policije u petak popodne su sa dugim cevima u rukama nastavili da kontrolišu automobile i saobraćaj koji se iz pravca Trogira kretao preko čiovskog mosta prema Arbaniji, tražeći 55-godišnjeg begunca, bivšeg policajca Branka Mamića.

On je osumnjičen za ubistvo u pokušaju 32-godišnjeg komšije za kojeg je mislio da je ljubavnik njegove supruge.

Jake policijske snage sistematski šire mrežu od četvrtka posle podne, po dojavi o pucnjavi i teško povređenom muškarcu koji je sa dva hica upucan u glavu i, kako bi rekli u policiji, „intenzivno rade i sprovođenje svih potrebnih operativnih radnji“ u cilju lociranja i hapšenja osumnjičenog. Njegova porodica je pod zaštitom policije.

S obzirom da je policija u petak popodne ponovo zvanično objavila poziv građanima da slučajno ne prilaze ni Mamiću ni vozilu marke BMV Ks5 crne boje, registarskih oznaka ST-8124-K, već da ih odmah pozovu, jasno je da smatraju da je on je i dalje naoružan i veoma opasan ili nepredvidiv. A neke informacije govore da Mamić nikako nije glup i naivan i da odlično poznaje način rada svojih bivših kolega.

Naime, policija je deo svoje energije i vremena potrošila na praćenje signala njegovog mobilnog telefona koji se povremeno pojavljivao, a fokus potrage je, između ostalog, bio usmeren na područja na kojima je snimljen. Iako su iskusni splitski kriminalisti odmah bili vrlo oprezni i skeptični da li je to zaista pravi trag, trebalo je vremena i sredstava da se to stvarno proveri, a u takvim situacijama ništa nije prepušteno slučaju.

Branko Mamić, Trogir
foto: MUP RH

Međutim, na kraju se ispostavilo da je to zaista bio signal Mamićevog mobilnog telefona, ali da se nalazio u vozilu njegovog prijatelja koje se kretalo po području Trogira.

Nije poznato, a daljom kriminalističkom istragom to bi svakako trebalo da se utvrdi, da li je njegov prijatelj znao za taj mobilni telefon u svom automobilu, odnosno da li ga je Mamić neopaženo podmetnuo u svoje vozilo.

Od januara do maja ove godine bio je u istražnom zatvoru i teško je podnosio boravak iza rešetaka, bio je bukvalno opsednut ljubomorom i čak je iz zatvora upućivao pretnje 32-godišnjaku, kojeg je pokuđao da ubije.

Policija je za ove pretnje saznala u aprilu ove godine i podneta je krivična prijava, a posle ukidanja istražnog pritvora, on je podvrgnut redovnim policijskim proverama u skladu sa odlukom suda.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track