PEVAO USTAŠKU PESMU O KLANJU SRBA! Video snimak hrvatskog neonaciste koji veliča zločine NDH i pominje "Veljine mesare" (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠOK

PEVAO USTAŠKU PESMU O KLANJU SRBA! Video snimak hrvatskog neonaciste koji veliča zločine NDH i pominje "Veljine mesare" (VIDEO)

Hrvatska -

Velimir Bujanec, kojeg hrvatski sajt Indeks predstavlja kao neonacistu osuđenog zbog plaćanje prostitutke kokainom, usnimljen je kako peva ustaške pesme.

Indeks navodi da je snimak, po svemu sudeći, kao prenos uživo na Fejsbuku, objavio muškarac koji je te večeri bio s Bujancem u društvu, a ne zna se kada je snimak tačno nastao.

- Oj ustaše braćo mila duboka je voda Drina - peva Bujanec sa dvojicom muškaraca.

Ubrzo zatim ovaj voditelj desničarske televizijske emisije u Hrvatskoj, koji u tim trenucima otežano govori, obraća se u kameru.

- Ako misle neki da nećemo pevati, jer će ono k*rvino kopile Babić... Sada za njega".

Bujanec započinje pesmu koja veliča ustaška klanja Srba u logorima Nezavisne države Hrvatske (NDH).

- Jasenovac i Gradiška Stara, Jasenovac i Gradiška stara - peva on u intimnom zagrljaju s dvojicom drugova.

Velimir Bujanec
Velimir Bujanecfoto: Printscreen

On potom daje uputstvo jednom od njih da kaže "Veljinih mesara" umesto "Maksovih mesara" u delu koji se onosi na klanje Srba u Čapljini.

Indeks navodi da je teško odgonetnuti da li tu Bujanec misli na sebe (Velimir - Velja) ili je inspiriran srpskim kriminalcem koji je mleo ljude Veljom Nevoljom.

Navodi se da dvojica Bujančevih prijatelja spremno prihvataju uputstvo.

- To je kuća Veljinih mesara, to je kuća Veljinih mesara - čuje se na snimku.

U ustaškoj pesmi pominju se Jure Francetić i Maks Luburić, zloglasni krvnici NDH režima odgovornog za smrt velikog broja civila, pre svega Srba, u Drugom svetskom ratu.

Indeks podseća da je Bujanec u mladosti pozirao u nacističkoj uniformi, što je dosta godina kasnije pravdao oblačenjem za maskenbal.

Navodi se da je Bujanec 2013. pronašao prostitutku Sanelu M. kojoj je seksualne usluge plaćao kokainom, zbog čega je osuđen.

Indeks navodi da je Bujančeva firma "Bujica medija" prošle godine završila u stečaju, a u međuvremenu se i dalje na lokalnim televizijama emituje emisija u kojoj je Bujanec agituje za razne ultradesne opcije u Hrvatskoj od kojih je najnovija Domovinski pokret.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track