UGLEDNI LEKAR UMRO U APARTMANU NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Organi mu otkazali za samo nekoliko sati, bratu poslao 1 poruku
Ilustracija, Foto: Profimedia

UGLEDNI LEKAR UMRO U APARTMANU NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Organi mu otkazali za samo nekoliko sati, bratu poslao 1 poruku

Hrvatska -

Letovanje u Hrvatskoj za nemačkog doktora završilo se kobno.

Naime, Klaus Ot (41), doktor anesteziolog bolnice u Augzburgu, iznenada je umro u apartmanu u Hrvatskoj od trovanja krvi.

Za njegovu suprugu Martinu i njihove dve kćeri Luisu (8) i Paulu (5) njegova smrt došla je iznenada.

- S doktorom gubimo sjajnog kolegu i doktora, koji je uvek bio zabrinut za dobrobit pacijenata i zaposlenih - rekli su iz bolnice Augzburg povodom doktorove smrti.

Ubrzo nakon dolaska na odredište za odmor početkom juna, doktor je rekao svom bratu da ima sve simptome prehlade. O tragičnom slučaju javnost je obavestio njegov brat Hartmut. Kako se osećao sve lošije, otišao je u bolnicu, tamo su mu dijagnostikovali streptokoku.

Bakterija je dospela u krvotok i u roku od nekoliko sati uzrokovala otkazivanje organa 41-godišnjaku.

Bilo kakva pomoć stigla je prekasno: doktor je bio mrtav dvanaest sati nakon što je zatražio pomoć u bolnici. Tako se opuštajući letnji odmor sa porodicom pretvorio se u noćnu moru, tvrdi brat žrtve, koji je bio pokrenuo kampanju za prikupljanje novca ženi i ćerkama njegovog brata.

- Svaki prikupljeni cent dar je supruzi mog preminulog brata i njegovoj deci - objašnjava Hartmut.

(Kurir.rs,Fenix magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track