NEVREME STIGLO U HRVATSKU, IDE KA SRBIJI: Sava se izlila u Zagrebu, vrh talasa u PONOĆ, grmi kao da raketiraju! VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Youtube

haos

NEVREME STIGLO U HRVATSKU, IDE KA SRBIJI: Sava se izlila u Zagrebu, vrh talasa u PONOĆ, grmi kao da raketiraju! VIDEO

Hrvatska -

Nakon što je razorno nevreme napravilo haos u Sloveniji, spustilo se i zahvatilo Hrvatsku. U Zadru je jak vetar rušio stabla, dok su iznad Paga stigli oblaci i grmljavina. Na Kvarneru su mnogi građani tražili pomoć vatrogasaca.

Uprava Civilne zaštite upozorila je u petak poslepodne da je da su prognostičari DHMZ-a izdali crveni alarm na nevreme za riječku regiju sa moguće jakim grmljavinskim nevremenom, praćenim olujnim vetrom, obilnim padavinama i gradom, posebno na ostrvima.

Jaka kiša pogodila je Istru i Rijeku, javljaju hrvatski mediji.

"Sada se razvedrilo, stanje je dobro, u početku je padala lagana kiša te se nakon toga odjednom sve izlilo u par minuta, pa pogledajte ulicu! Grom je udario tri puta, a voda je bila do "krova"", ispričala je čitateljka za 24sata.hr.

Nevreme je pogodilo i Rijeku, gde se smračilo usred dana.

"Izgledalo je užasno. Tačno sam čula munju kao struju i onda udar. Grmi opet kao da raketiraju oko mene. Opšti potop je bio. Sad je opet počelo da duva i pada, ali valjda neće biti tako strašno", rekla je druga čitateljka za Dnevnik.hr.

Sava se izlila u Zagrebu, a vrh vodenog talasa se tek očekuje oko ponoći.. Zbog vremenskih nepogoda zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla i ispumpavaju vodu koja je prpdrla u podrume, poslovne, stambene prostorija.

DHMZ je objavio kako su dve regije u crvenom - riječka i gospićka. Zagrebačka, splitska i karlovačka regija su u narandžastom, a ostali delovi zemlje u - žutom.

"Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je plavljenje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže, kao i snabdevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizivanja na mokrim kolovozima", stoji u upozorenju DHMZ-a.

S obzirom na to da je na području Slovenije danas dosta bujičnih poplava a samim time je i povećan vodostaj reka koje prolaze kroz teritoriju Hrvatske, iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) mole sve građane da budu na oprezu i prate vremensku prognozu tokom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track