MAGISTAR ROĐENOJ MAJCI ODGRIZAO PRST! Užas u Zagrebu, pijan je pretukao iz čista mira, a sada se nagodio sa hrvatskim tužilaštvom
Foto: blickwinkel / Alamy / Alamy / Profimedia

sin iz pakla

MAGISTAR ROĐENOJ MAJCI ODGRIZAO PRST! Užas u Zagrebu, pijan je pretukao iz čista mira, a sada se nagodio sa hrvatskim tužilaštvom

Hrvatska -

Zagrebački magistar ekonomije A. K. (36) nedavno se nagodio sa zagrebačkim tužilaštvom oko uslovne kazne nakon što je majci tokom svađe usred dana u pijanom stanju odgrizao deo prsta.

Jutarnji list prenosi da je, prema sporazumu, muškarac osuđen na godinu dana zatvora sa tri godine uslovno. U kaznu mu se uračunava mesec dana koje je proveo u istražnom zatvoru, a izrečena mu je i bezbednosna mera obaveznog lečenja od zavisnosti.

Na sve to mora da podmiri i 992 eura sudskih troškova u koje su uračunata dva veštačenja - psihijatrijsko i sudsko-medicinsko.

Navodi se da je reč o događaju koji se desio 29. januara oko 15 sati u zagrebačkim Šestinama kada se osuđeni svađao s majkom.

Bio je u alkoholisanom stanju i nikako nije uspevao da se smiri pa je, ničim izazvan, nasrnuo na majku.

Navodi se da je, s ciljem da je teško povredi, fizički napao i pritom joj odgrizao deo kažiprsta desne šake.

Nesrećna žena pukim slučajem nije zadobila teže povrede.

Osim što joj je odgrizao vrh prsta, od sina je dobila i krvave podlive oba oka i zadnjeg dela glave, pa se 36-godišnji A. K. tereti za pokušaj nanošenja teških telesnih povreda.

U slučaju da prekrši meru i ako se ne bude lečio, sud će opozvati uslovnu kaznu i poslati ga iza rešetaka na još 11 meseci.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja