DEVOJČICA (13) STRADALA NA RECI CETINI: Pri skoku udarila glavom o dasku, lekari plakali dok su pokušavali da je vrate u život!
Foto: Printscreen YouTube

tragedija

DEVOJČICA (13) STRADALA NA RECI CETINI: Pri skoku udarila glavom o dasku, lekari plakali dok su pokušavali da je vrate u život!

Hrvatska -

Meštani Trilja šokirani su tragedijom koja se noćas dogodila, kada je devojčica (13) izgubila život u reci Cetini. Podsetimo, ranije je objavljeno kako je devojčica navodno preminula nakon skoka sa improvizovane skakaonice u reku.

Kako saznaju 24sata, devojčica je navodno juče predveče došla sa drugaricama na plažu Vrbe gde je htela da se okupa. Tamo je postavljen i drveni plato, a sa njega se može doći do konopaca pomoću kojih se kupači mogu zaljuljati i skočiti u vodu. Devojčica je prilikom pada udarila glavom u dasku i pala u reku.

- Da li je devojčica od udarca izgubila svest, je li hladna reka bila prevelik šok za njen organizam, ne znamo ništa. Znamo samo da je jedan život izgubljen. Strašna je ovo tragedija za ceo naš kraj, jako nam je žao i izražavamo iskreno saučešće porodici - rekao je bivši gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Hitna pomoć je reanimirala sat vremena

Hitna je po dolasku uz suze pokušavala da reanimira devojčicu punih sat vremena, ali bezuspešno.

- Svi smo mi odrasli uz reku, tu se kupaju i majke sa decom, dođu i starija deca sama, mladi... Ima više takvih malih plaža uz Cetinu, a na toj lokaciji lepa je hladovina. Meštani su je pre leta sami sredili, na otvorenju se okupilo mnoštvo ljudi koji je i održavaju. Svi mi znamo da sa Cetinom treba oprezno, hladna je i u nju treba ulaziti postepeno - dodao je Šipić.

Sve su hitne službe na mestu tragedije bile u roku od nekoliko minuta. Telo devojčice na obalu su izvukli 50 metara dalje od mesta na kojem je stradala. Lekari su plakali dok su pokušavali da je vrate u život, sat vremena su pokušavali, pričaju meštani.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track