IZMISLIO DA IMA LEUKEMIJU, PA OD POMOĆI KUPIO GOLF 7?! U Hrvatskoj podignuta optužnica protiv Roberta i njegove devojke Doris
Foto: NOVA TV / PROVJERENO / screenshot / Doris Gregorina i Robert Matalin

izvukli veliki novac

IZMISLIO DA IMA LEUKEMIJU, PA OD POMOĆI KUPIO GOLF 7?! U Hrvatskoj podignuta optužnica protiv Roberta i njegove devojke Doris

Hrvatska -

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove devojke Doris Gregorine (22) koji se terete da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli velike količine novca.

Hrvatski sajt Danica navodi da je reč o poznatom slučaju iz 2018. u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta.

Ova par je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Navodi se da su na tu priču nasele stotine ljudi, kao i firme i ustanove. Novac je uplatio i poznati fudbaler Vedran Ćorluka u iznosu od 35.000 kuna, a selektor Zlatko Dalić se pridružio s 3.000 kuna.

Istraga je pokazala da su Roberti Doris ukupno prikupili oko 31.000 evra i tim novcem kupili novi automobil – "Volksvagenov" golf 7.

Navodi se da je to potvrdio i odbornik u njihovoj opštini Dubravica, mestu na samoj hrvatsko-slovenačkoj granici.

On ih je na benzinskoj pumpi zatekao u tom automobilu i zaključio da, pošto oni nigde ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći.

Navodi se da je tako klupko počelo da se odmotava, a ovih je dana protiv prevarantskog para podignuta optužnica.

Navodi se da su se Robert i Doris tokom istrage branili ćutanjem, a ukoliko njihova krivica u ovom procesu bude dokazana, sav novac moraće da vrate na račune oko 1.000 uplatilaca pomoći.

(Kurir.rs/Danica.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja