TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA DARKOM: Identifikovano telo nađeno u reci, mladić izašao da prošeta psa i nestao bez traga pre 5 meseci
Foto: Novogradiške njuške

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA DARKOM: Identifikovano telo nađeno u reci, mladić izašao da prošeta psa i nestao bez traga pre 5 meseci

Hrvatska -

Razrešen je zagonetni nestanak muškarca koji je pre pet meseci izašao u šetnju s psom i nakon toga mu se izgubio svaki trag.

Kako su izvestili iz PU brodsko-posavske, u vezi nestanka osobe (objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Nestale-osobe) i pronalaska tela (4. septembra) u reci Šumetlica na području Opštine Vrbje, sproveden je postupak utvrđivanja identiteta.

Dana 4. oktobra u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj je evidentiran nalaz i mišljenje biološkog veštačenja iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja „Ivan Vučetić“, kojim je potvrđen identitet osobe i utvrđeno je da se radi o Darku Betlaču za kojim se tragalo od prijave nestanka 13. maja.

Podsetimo, Betlač je nestao u poslepodnevnim satima sredinom maja nakon što se sa svojim psom zaputio prema obližnjem selu Šumetlici. Nakon nekog vremena iz šetnje se vratio pas, ali gazde nije bilo, što je uplašilo njegovu porodicu koja je pozvala policiju.

Tri dana nakon policija je objavila kako je pronašla njegovu jaknu, ali njegovo telo nije pronađeno sve do jučerašnjeg dana kada je i potvrđena njegova smrt.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track