MILANOVIĆ SE OPET SVAĐA SA IZRAELCIMA: Osuo paljbu - To je DRSKO I GRUBO! Pravila su ISTA ZA SVE, Palestinci imaju pravo na državu
Foto: Youtube/WeTubers/WSJ News/United Nations

MILANOVIĆ SE OPET SVAĐA SA IZRAELCIMA: Osuo paljbu - To je DRSKO I GRUBO! Pravila su ISTA ZA SVE, Palestinci imaju pravo na državu

Hrvatska -

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je deo izraelske administracije "veoma drsko i grubo reagovao" na njegovu raniju izjavu da je Izrael "izgubio simpatije" zbog načina na koji je odgovorio na napad Hamasa.

- Kada je Palestina u pitanju, zalažem se za objektivan i uravnotežen pristup. Rekao sam ono što sam rekao i pre pet dana, a deo izraelske administracije je na to reagovao veoma drsko i grubo - rekao je Milanović u Tirani na konferenciji za novinare.

- Razumem ih, nisu u lakoj situaciji, ali pravila su ista za sve - dodao je on.

- Posle mene je to reklo još 20 ljudi, a pre mene irski premijer. Ja imam obavezu da to kažem.

Portparol izraelskog ministarstva spoljnih poslova Lior Haiat rekao je ranije da je Milanovićeva izjava "nečuvena" i da "negativno stoji nasuprot jasnim porukama podrške međunarodnih lidera koji izražavaju saosećanje sa izraelskim narodom nakon užasnih scena varvarskog terorističkog napada".

- Ja koji sam ćutao svih ovih godina i svojim ćutanjem u stvari odobravao sve što Izrael radi, ne da imam pravo da kažem, nego imam obavezu da kažem - istakao je Milanović.

Hrvatski predsednik je rekao i da palestinski narod ima pravo na sopstvenu državu "koju je odavno trebalo poštovati, i tada ne bi bilo velikog dela ovih nesreća i strahota koje gledamo".

On je ponovo kritikovao postavljanje zastave Izraela na zgradu hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova.

- S druge strane, prihvatljivo je ono za šta se navodno bore palestinski borci za slobodu, a metode nisu. Ja sam ih osudio i osudiću ih - rekao je Milanović.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track