ZAPOSLENI U MINISTARSTVU SPAVAO NA RADNOM MESTU, SADA DOBIO ODŠTETU: Hit slučaj u Hrvatskoj, dobiće pozamašnu sumu
Foto: Shutterstock

ZAPOSLENI U MINISTARSTVU SPAVAO NA RADNOM MESTU, SADA DOBIO ODŠTETU: Hit slučaj u Hrvatskoj, dobiće pozamašnu sumu

Hrvatska -

Sindikalni poverenik u Ministarstvu za demografiju, porodice, mlade i socijalnu politiku Hrvatske nakon dugotrajnog sudskog postupka dokazao je da je punih pet godina bio omalovažavan na radnom mestu, da je bio uznemiravan te da mu je povređeno dostojanstvo.

Zbog toga mu to resorno ministarstvo u Hrvatskoj, prema nepravomoćnoj presudi Opštinskog radnog suda u Zagrebu, mora platiti deset hiljada evra odštete.

Kako se navodi, on je uspeo da dokaže da su ga od 2013. do 2018. šikanirali, nisu mu davali radne zadatke, isključivan je iz zajedničke dokumentacije. Neutvrđeno su ga prozivali kao lošeg radnika, a čak je završio i u medijima jer je navodno spavao na radnom mestu. Neko ga je pri tome fotografisao i prosledio fotografije novinarima. Objavljene su uz komentar da je reč o "uspavanom državnom službeniku’.

Sada pak dolazi do obrta, odnosno nepravosnažne presude iz koje proizlazi da je ovaj radnik Ministarstva zapravo bio šikaniran.

Kako je izgledalo navodno šikaniranje?

“Nisu mi davali nikakve radne zadatke, a glavna sekretarica ministarstva me posebno uznemiravala na radnom mestu”, naveo je u tužbi.

Tvrdi da su šefovi zapravo uticali na celi kolektiv, pa su ga svi izbegavali.

- Uznemiravan sam i kao sindikalni poverenik jer svoj rad poverenika nisam hteo kompromitirati pod pritiskom nadređenih, ukazujući na postojeće nezakonitosti, posebno iz službeničkih odnosa. Nadređeni su zbog toga na mene vršili strašan psihološki pritisak optužujući me da sam medijima davao informacije koje su narušavale ugled Ministarstva - objašnjavao je zaposlenik.

Iako nije dobijao zadatke, uredno je ocenjivan kao državni službenik.

- Na neko vreme oduzeli su mi i kompjuter pa nisam ništa mogao raditi - rekao je između ostalog navodeći kako je ukazivao na neprovilnosti, te i da je sve počelo 2013. godine.

Iz ministarstva su, sa druge strane, saopštili da ga nisu šikanirali.

(Kurir.rs/Blic/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track