LJUDIMA SPRŽENI JEDNJACI I ŽELUDAC! Sokovi i vode poznatog brenda "krivi" za trovanje građana u Hrvatskoj - nastao opšti HAOS!
Foto: Lightworks Media / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, Ilusrtracija

policija istražuje slučaj u rijeci

LJUDIMA SPRŽENI JEDNJACI I ŽELUDAC! Sokovi i vode poznatog brenda "krivi" za trovanje građana u Hrvatskoj - nastao opšti HAOS!

Hrvatska -

Hrvatski sajt Indeks objavio je da su se među korisnicima društvenih mreža u toj zemlji proširile poruke u kojima se građani upozoravaju da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

Navodi se da ime brenda nije objavljeno pošto još uvek nije potvrđeno da njihova pića uzrokuju trovanje.

U Kliničko-bolničkom centru (KBC) Rijeka su sada potvrdili jedan takav slučaj trovanja.

- U KBC Rijeka je na bolničko odeljenje primljena osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka. Njeno medicinsko stanje je trenutno stabilno i nastavljaju se indikovani dijagnostičko-terapijski postupci - navedeno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KBC Rijeka su dodali da je "odmah tokom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, koja je prethodila hospitalizaciji, izvršena prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranske".

Iz Policijske uprave primorsko-goranske stigao je odgovor koji se sastoji od jedne rečenice.

- Policija istražuje radi li se o istinitom događaju ili o širenju lažnih vesti - piše u odgovoru riječke policije na upit novinara Indeksa.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su za Novi list jutros da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača.

Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

(Kurir.rs/Index/Novi list)

Bonus video:

54:05

TIJANA UMALO ZAPALILA STUDIO, RAŠA RIZIKOVAO TROVANJE! NE ZNAM DA KUVAM! Svekrva je branila: Mlada je, ona će da NAUČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track