HRVATSKI MILIJARDER ULAZI U POLITIKU: Iza mene stoji narod, Plenković je na 18 odsto, a ja na 80, nema šanse da će biti drugačije
Foto: Youtube printscreen

izbori

HRVATSKI MILIJARDER ULAZI U POLITIKU: Iza mene stoji narod, Plenković je na 18 odsto, a ja na 80, nema šanse da će biti drugačije

Hrvatska -

Jedan od najbogatijih Hrvata Ivica Todorić najavio je da ulazi u politiku i da će se sledeće godine kandidovati za premijera!

Todorić, nekadašnji vlasnik Agrokora, dobio je nedavno pravnu bitku protiv Hrvatske u slučaju koji je godinama potresao javnost, a očekuje i odštetu od sedam milijardi evra.

- Nakon svega ovoga idem u politiku. Osnovaću stranku. Mogu da dobijem novac i da idem da uživam, ali neću. Taj novac želim da potrošim u interesu moje domovine. Odlučio sam se da se angažujem da država ostvari svoje nacionalne interese, a to je povećanje standarda građana - navodi Todorić.

Navodi da godinama priprema kampanju i da ima i imena budućih saradnika.

- Siguran sam da iza mene stoji hrvatski narod. Ja želim da idem s narodom i ne želim građane da delim. Želim da najbolji ljudi dođu u tim, ali ja bih bio kandidat za premijera. Prema nekim anketama Plenković je na 18 posto, a ja na 80 posto i nema šanse da će biti drugačije - zaključio je Todorić.

Visoki krivični sud Hrvatske, podsetimo, potvrdio je nedavno odluku optužnog veća zagrebačkog Županijskog suda koje je odlučilo da je finansijsko veštačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju Agrokor - nezakonit dokaz.

Todorića i njegovih 14 saradnika optužnica je teretila da su od 2006. do 2017. godine oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna, a od toga je biznismenu prema navodima tužilaštva pripalo 923,6 miliona, a ostatak od oko 320 milijuna kuna holandskom Agrokor Investmentu BV.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

01:57

SRBIN ZBOG ANTIAMERIČKIH OBJAVA POPIO PEDALU SA MREŽA?! Svaka žalba mu je odbijena, ALI OVAJ MILIJARDER MU JE POMOGAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track