NOVA DRAMA U HRVATSKOJ ZBOG BEZALKOHOLNIH PIĆA: Ministar zdravlja traži ograničavanje konzumacije ovih napitaka
Foto: Youtube/24sata.hr

upozorenje

NOVA DRAMA U HRVATSKOJ ZBOG BEZALKOHOLNIH PIĆA: Ministar zdravlja traži ograničavanje konzumacije ovih napitaka

Hrvatska -

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš traži hitno ograničavanje konzumacije energetskog napitka Prime zbog sastojka L-teanina koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima te nikotinskih kesica zbog čega će danas popodne održati sastanak s HZJZ-om i DIRH-om.

„Nakon što je Slovenija zabranila kofeinsku verziju energetskog napitka Prime zbog sastojka L-teanina koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima, i Hrvatska ide u tom smeru, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Saznanjem o sastojcima i mogućim efektima tih proizvoda, ministar Beroš je, napominju, tražio hitno ograničavanje njihove konzumacije za decu.

Osim energetskog pića, to su i nikotinske kesice koje sadrže nikotin u količini i do tri kutije cigareta, što je, kažu, zgrozilo lekare i samog ministra.

HZJZ će danas objaviti upozorenje o štetnosti energetskih napitaka, a u popodne Beroš će se sastati s Državnim inspektoratom kako bi se našlo zakonsko rešenje za ograničenje konzumacije štetnih energetskih napitaka i nikotinskih kesica, prenosi hrvatski Javni servis HRT.

Kurir.rs/HRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track