NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ! Banožićev šef obezbeđenja slupao SLUŽBENI AUTOMOBIL dan pre tragedije! VOZIO KOGA NIJE SMEO?
Foto: EPA/Fehim Demir

nepoznati detalji

NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ! Banožićev šef obezbeđenja slupao SLUŽBENI AUTOMOBIL dan pre tragedije! VOZIO KOGA NIJE SMEO?

Hrvatska -

Šef obezbeđenja smenjenog ministra odbrane Maria Banožića izazvao je saobraćajnu nezgodu samo dan pre tragedije kod Vinkovaca!

Jutarnji saznaje da se saobraćajna nesreća dogodila na putu Marinci-Bogdanovci i da su u službenom vozilu bili šefica protokola u ministarstvu odbrane Nataša Pejčić Šušković i neimenovani pripadnik hrvatske vojne policije.

Iz ministarstva navode da su u saobraćajnoj nesreći u petak učestvovala dva automobila i da nije bilo povređenih, a nijedan od vozača nije bio pod uticajem alkohola.

- Policijski službenici su vozaču (56) za koga je utvrđeno da je izazvao saobraćajnu nesreću napisali kaznu koju je odmah platio - saopštila je policija.

Vozač službenog automobila ministarstva je prema saznanjima medija prebrzo vozio i kažnjen je sa 130 evra.

Pejčić Šušković i šef obezbeđenja bivšeg ministra tog dana su se vraćali iz Bogdanovaca gde je Banožić učestvovao na jednom skupu.

- Zaposlena iz odseka za protokol ministarstva odbrane i pripadnik Oružanih snaga koji su se nalazili u vozilu bili su na službenoj dužnosti - saopštilo je ministarstvo.

Vozač, koji je šef obezbeđenja bivšeg ministra, pripadnik je vojne policije, a Jutarnji navodi da pripadnici vojne policije voze i štite jedino ministra odbrane i da to znači da nije smeo da vozi šeficu protokola.

Pejčić Šušković je civil i prema propisima treba da je vozi civilni vozač, međutim, sagovornici Jutarnjeg tvrde da je šefica protokola, pozivajući se na autoritet ministra, često iskakala izvan pravila.

Banožić (44) je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 6 sati kod Vinkovaca kad se direktno sudario sa kombijem iz suprotnog smera dok je preticao kamion.

Tom prilikom je nastradao vozač kombija.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track