UHVAĆEN LUKA BURAZER, OSUMNJIČEN ZA MILIONSKU PREVARU! Šuškalo se da je umakao policiji - Ugasio firmu, pa PROPAO U ZEMLJU
Foto: Youtube/Total Croatia News/Facebook/Luka Burazer

UHVAĆEN LUKA BURAZER, OSUMNJIČEN ZA MILIONSKU PREVARU! Šuškalo se da je umakao policiji - Ugasio firmu, pa PROPAO U ZEMLJU

Hrvatska -

Pola godine nakon što je propala kompanija za trgovinu kriptovalutama BitLucki iz hrvatskog grada Rijeka, što je praćeno optužbama investitora da su prevareni za desetine miliona evra, policija u Rijeci danas je uhapsila vlasnike propale kompanije Luku Burazera i Eugena Travalja.

Oni su optuženi za prevaru, i sprovedeni su na saslušanje.

Iako se posle sloma u maju ove godine šuškalo da su Burazer i Travalj pobegli, a prema nekim izveštajima i napustili zemlju, navodno su uhapšeni u svojim kućama u Rijeci.

Nakon nekoliko godina uspešnog poslovanja, riječka kompanija BitLucki za trgovinu kriptovalutama, u vlasništvu Luke Burazera i Eugena Travalje, neočekivano je propala u maju ove godine.

Stotine investitora, koji su navodno uložili desetine miliona evra u kriptovalute, ostalo je bez svojih ulaganja, ali i informacija šta se zaista dogodilo sa njihovim novcem i celom kompanijom.

Naime, 20. maja ove godine, Burazer je samo poslao mejl svim klijentima kompanije:

- Poštovani klijenti, nažalost, nizom loših trgovina i odluka doveo sam stanje kompanije u kriznu situaciju. Više informacija imaćemo narednih dana - nakon čega je bukvalno nestao.

Kako je za hrvatske medije reklo nekoliko klijenata kompanije, Burazer je nakon objave isključio telefon, nije odgovarao na njihove mejlove i izbrisao sve profile na društvenim mrežama.

Postoje glasine da je cela priča navodno bila takozvana Ponzijeva šema, odnosno prevara, i da Burazer uopšte nije ulagao novac u trgovinu kriptovalutama, već je ranijim klijentima isplatio profit kroz ulaganje jednog klijenta.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Bonus video:

00:22

Uhapšen muškarac koji je u centru Beograda pucao na pripadnika vračarskog klana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track