ČEKALO GA 7 GODINA ZATVORA ZBOG RATNIH ZLOČINA NAD SRBIMA: Glavaš pobegao iz Hrvatske u BiH "za svaki slučaj"
Foto: Youtube/ Jutarnji list

nalazi se u Drinovcima kod Gruda

ČEKALO GA 7 GODINA ZATVORA ZBOG RATNIH ZLOČINA NAD SRBIMA: Glavaš pobegao iz Hrvatske u BiH "za svaki slučaj"

Hrvatska -

Branimir Glavaš, koji je nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima, objavio je da je "otišao u Bosnu i Hercegovinu, ali da nije pobegao", prenosi danas Klix.ba.

- Imam dva pasoša. Ne želim više da živim u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička nameštaljka - naveo je Glavaš.

On je za 24sata kazao da "nema nameru da provede nijedan dan u zatvoru", nakon što je na svom Fejsbuk profilu objavio da je napustio Hrvatsku i otišao u BIH.

Glavaš je označio da se nalazi u Drinovcima kod Gruda, "za svaki slučaj", jer "šta je budali i sudiji u glavi nikada se ne zna".

Glavaš je jedan od osnivača HDZ u Zagrebu 1989. godine, a njegovi roditelji su iz Drinovaca, odakle su se 1949. godine doselili u Osijek.

Njega je Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom suđenju u slučajevima "selotejp" i "garaža" nepravosnažno osudio na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osiječkim Srbima 1991. godine.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track